Michelisz_Usa_hondac

Fotó: Eurosport

Kiváló hangulatban készülhet Michelisz Norbert és a Zengő Motorsport a magyar idő szerint 23:00-kor kezdődő időmérő edzésre, miután a második helyet sikerült megszerezniük a második szabadedzésen.
A képlet ezúttal sem különbözött sokban az FP1-től, az edzés első felében születtek a legjobb idők, aztán ahogy fogytak a gumik, úgy romlottak a köridők. Norbi egy remek 1:46.299-cel az élre állt, és sokáig vezette is az edzést. Valamicskével a félidőn túl azonban jött Muller, és futott egy mindössze 31 ezreddel jobb köridőt, amivel megnyerte az edzést.
WTCR
Kanyart neveztek a Túraautó Világkupa bajnokáról
21/09/2021 15:05
Az óriási hőség (37 fok) és a gumigyilkos aszfalt miatt nagyon sok következtetést nem szeretnék levonni a második szabadedzés eredményeiből. Idén talán még egyszer sem vártam ilyen nagy bizonytalanságban az időmérőt. Tényleg bármi lehet: óriási Chevy fölény, de Honda győzelem is.
Tavaly Alain Menu 1:45.2-vel szerezte meg Sonomában a pole-t, ettől a jelenlegi legjobb köridők kerek egy másodperccel maradnak el, azaz erős a gyanú, hogy az esélyesek közül senki sem tett fel új gumit az edzések alatt. Ember legyen a talpán, aki megmondja, melyik autó mennyit javul majd friss abroncsokon. Már alig várom, hogy kezdődjön az időmérő. Egy biztos: a forróság miatt gyorsan fogynak majd a gumik, úgyhogy nem szabad hibázni.

Muller_usa_chevrolet

Fotó: Eurosport

Ha az esélyesek nem is, pár outsider biztosan feldobott egy szett friss Yokohamát. Először Fernando Monje (aki az elején lecsókolta a falat, és megint előcsalta a pirosat) ment gyanúsan jó időt a kör elején, de az utolsó szektorban eldobott hét tizedet, és csak kilencedik lett. Nem sokkal később a csapattárs, Hugo Valente fűtötte be a kazánt, a középső részidő be is lilult, de a végén ő is elszórt fél másodpercet, és így három tizeddel lemaradt az első helyről, Norbi mögött harmadik lett. Szép kis kereskedelmi húzás volt Joan Orúséktól, de nem jött be.
A Honda közel jár a Chevyhez, ezt mutatja Gabriele Tarquini negyedik helye is, Monteiro viszont ismét csak szenvedett, 18. lett. Gond van az autóval? Vagy csak ennyire spórol a gumikkal? Az időmérőn kiderül.
A Bamboo kicsit fellélegezhet, James Nash hatodik lett. De nem keltem a pánikot, szinte biztos vagyok benne, hogy új gumikon Alex MacDowall és Michel Nykjaer (Nika) is bejut a top12-be.
Mehdi Bennani, Fredy Barth, és Darryl O'Young jelenléte meglepetés a top10-ben, nem fogadnék nagy összegben arra, hogy az időmérő végén is ott lesznek. Bár tudjuk, hogy BMW jó az ilyen kanyargós pályákon, Sonomában pedig nincs akkora jelentősége a motorerőnek, szóval a klasszikust idézve akár még bármi is lehet. :)
Pepe Oriola nem tudom, mit csinált, de az utolsó percekig a lista alján csücsült, majd végül lefőzött egy 12. időt. Az FP1-es eredménye közelebb áll a realitáshoz, mint ez. Ugyanez igaz Rob Huffra, egyelőre nem tudni, miért végzett az utolsó helyen.
A Lada kis lépésekben javul, James Thompson most 16. lett. Ha elkerüli őket a balszerencse, vékonyan meglehet a Q2. A Grantának inkább az erőpályák fekszenek, és Sonoma nem az.
Az FP2 végeredménye:

Sonoma_FP2

Fotó: Eurosport

Folytatás 23:00-kor az időmérővel, amit élőben közvetítünk az Eurosport 2-n.
Fotó: WTCC Media
Írta: Lanti
WTCR
Egy döbbenetes szám, ami megmutatja a TCR sikerét
20/09/2021 08:51
Inje
Speciális lesz a csehországi WTCR-hétvége menetrendje
14/09/2021 15:32