Bár Gabriele Tarquini meghúzkodta kicsit a bajszukat, azért a második szabadedzést is a Chevolet-k uralták Suzukában. Az olasz veterán nagyjából tíz perccel az FP2 vége előtt odapörkölt egyet, és átvette vezetést, ám hamar jött Menu illetve Huff, akik helyreállították a rendet. Az edzést ismét a svájci nyerte, és az angol lett a második.
Az FP2 bombameglepetését Fernando Monje szállította, a fiatal spanyol eddig a 15-be sem nagyon került be ezen a hétvégén, most azonban egy 54.041-es idővel harmadik lett. Amúgy valószínűleg új gumit tettek fel neki, de ezt egy ideig még biztos nem tudjuk meg.
Michelisz Norbi az elején a harmadik helyen is állt, ám folyamatosan csúszott vissza, és végül kilencedik lett. Az első edzéshez képest javított, pénteki legjobb idejétől viszont elmaradt. Hátránya közel hét tized, ami picit sok egy ilyen rövid körön, viszont legalább továbbra is Ő a legjobb BMW-s. Oriola azonban most is előtte végzett, a spanyol SEAT-os 8. lett.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
Monteiro és a Honda nagyjából ugyanazt hozta, mint amit az FP1-en láttunk tőlük, a portugál hatodik lett kicsit több, mint négy tized hátránnyal. Yoshimoto ismét karcolt a SUNRED Leónnal, Michelisz Norbit is megelőzve a hetedik helyen zárt. A Fordok közül Chilton még mindig a mezőny végén kullog, Nash viszont biztatóan ment, 10. lett. Coronel pedig csak az utolsó percekre tudott kijönni, mert kicserélték a kipufogót az autója alatt.
A bamboosok ezúttal nem fértek be a top10-be, D'Aste és Boardman viszont előrelépett. Az olasz a 12. időt futotta, az angol pedig jelentőset fejlődött, és 13. lett.
8:30-kor következik az időmérő edzés, amelyről élőben közvetítünk az Eurosporton.
Az FP2 végeredménye:
FONTOS! Kérlek csatlakozz a Túraautó Hírblog Facebook Csoportjához ITT.
Fotó: WTCC Media és Tom Coronel
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33