Valente_pr_fp2

Fotó: Eurosport

Az idei év során először nem valamelyik Citroen zárt az élen egy WTCC-s etap végén, ami kellemes meglepetés, de senki ne hagyja magát megtéveszteni, annak ellenére, hogy három Chevrolet és egy Honda is megelőzte a legjobb C-Elysée-t, még mindig a franciák a favoritok.
A második edzést Hugo Valente nyerte Tom Chilton és Tiago Monteiro előtt, miközben Yvan Muller ötödik lett a legjobb Citroennel. Michelisz Norbi ezúttal is a két gyári Honda mögé szorult, és akárcsak az FP1-en, most is nyolcadikként zárt. Szintén ismerős lehet Norbi hátránya: kilenc tizedet kapott Valentétől.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
A helyezéseknél azonban sokkal többet mondanak a számok, azaz a köridők. Valente ugyan két tizeddel jobbat kört ment, mint amivel Sebastien Loeb megnyerte az első edzést, ám a Citroenek láthatóan nem erőltették a témát, szinte biztos vagyok benne, hogy már a versenyre készültek.

Michelisz_auto_box

Fotó: Eurosport

Muller még úgy is elmaradt eddigi legjobbjától, hogy az FP1-ben csak a táv felét tudta teljesíteni, José Maria Lopez fél másodperccel ment lassabban, mint délelőtt, Loeb pedig majd egy másodpercet vett vissza az első edzéshez képest. Tudtak volna még gyorsulni a C-Elysée-k, ebben teljesen biztos vagyok.
Így viszont legalább másnak is jutott az örömből, bár az Eurosportnak adott interjúban Valente sem ünnepelte gyermeki lelkesedéssel az első helyet.
"Örülök az első helynek, de az időmérő számít majd igazán, nem a szabadedzés, és van egy olyan érzésem, hogy a Citroenek nem mutatták meg valós képességüket" - mondta Valente Alexandra Legouix-nak, a WTCC riporterének.
Amíg a Citroenek visszavettek, mindenki más gyorsult. Michelisz Norbi majd' három tizedet, Monteiro fél másodpercet, Tarquini pedig két tizedet. A Chevyknél Valente öt tizeddel ment jobbat, mint az FP1-en, Chilton közel hét tizedet gyorsult, Borkovic pedig szinte szárnyakat kapott, több mint egy másodpercet faragott korábbi legjobbjából.

Borkovic_michelisz_pr

Fotó: Eurosport

A Ladánál Rob Huff kemény nyolc tizedet lépett előre, mialatt Mikhail Kozlovskiy egy helyben járt, James Thompson pedig jócskán elmaradt délelőtti legjobbjától.
Továbbra sem találja viszont az összhangot a pályával Mehdi Bennani, a marokkói hondás ugyan hat tizedet gyorsult, de még így is 1.8 másodperccel elmarad az élboly mögött. Gianni Morbidelli is folytatta a hullámzást, ezúttal számottevően gyorsult, több mint egy másodperccet javított, ami a 10. helyre volt elég. Viszont mindössze egy tizeddel verte meg úrvezető csapattársát, René Münnichet, aminél szerintem ő is többet várt magától.
A TC2-ben Franz Engstler ugyanannyit ment, mint az FP1-en, John Filippi viszont megelőzte Pasqual Di Sabatinot.
A második szabadedzés végeredménye:

FP2-PR

Fotó: Eurosport

Nincs más hátra, mint az időmérő edzése, amely 15:00-kor kezdődik, és amelyet élőben közvetítünk az Eurosporton.
Fotó: WTCC Media
[ad#2]
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21