Első ránézésre picit elszomoríthatja a Honda rajongókat a második sanghaji szabadedzés végeredménye, ám ha kicsit jobban megnézzük az eredményeket, és levonunk pár következtetést, akkor kiderül, nem sok minden változott az élen.
A kínaiak nagy örömére a Sanghaj környékéről származó Ma Qing Hua nyerte az FP2-t, ráadásul majdnem fél másodpercet adott a második José Maria Lopeznek és a harmadik Sebasiten Loebnek. Márpedig én ezt egy picit gyanúsnak tartom.
Oké, Ma ismeri a pályát (bár ő maga nyilatkozta azt, hogy annyira sokat azért nem ment itt), de ennyivel csak akkor gyorsabb Lopeznél, ha frissebb, ne adj Isten új gumival megy ki. Szóval az ő eredményét valószínűleg kivehetjük a pakliból, onnantól kezdve pedig pontosan ugyanazt a helyzetet látjuk, mint az eddigi két bemenéskor.
WTCR
Hivatalosan is bejelentették Tassi Attila WTCR-csapatát
TEGNAP 07:45
A Honda legjobbja ezúttal Mehdi Bennani volt (új gumi?), a marokkói negyedikként zárt, Michelisz Norbi pedig a második civic-esként egy hatodik időt ért el, nagyjából két tizeddel elmaradva Lopeztől. Pontosan annyival, mint amennyit a teszten és az FP1-en kapott a Honda a Citroenektől. Ezért merem állítani, hogy a helyzet nem sokat változott, a japánok nincsenek nagyon messze a Citroenektől.
Persze a szabadedzéseken sosem tudjuk meg, ki milyen gumival ment ki a pályára, ezért akár hiba is csúszhat a következtetésbe. Biztosat csak az időmérőn lehet majd mondani.
Norbi teljesítménye viszont így is, úgy is remek volt. Az elején kijött egy háromkörös etapra, és az ott futott körével sokáig a második helyen állt Yvan Muller mögött. Egy rövid állítás után jöhetett egy második három körös szakasz, ezúttal javítás nélkül. Nagyjából félidőnél ismét meglátogatta Krisztiánékat, és ami ezután jött, az alapot szolgáltathat az optimizmusra.

michelisz_04_01_sanghaj

Fotó: Eurosport

A harmadik etap első körében sajnos hiba csúszhatott az első szektorba, mert egyből hét tizedet kapott, utána viszont ment egy tizedre azonos második és harmadik szektort, mint amivel Ma Qing Hua az élen zárt! A következő körben pedig az első szektort is megcsinálta, hogy aztán látványosan kiengedjen a kör hátrelévő részén. Többször volt már szó arról, hogy a mérnöknek nem kell egy teljes gyors kör ahhoz, hogy lássa, hogyan reagált az autó egy változtatásra, és biztos vagyok benne, hogy bár a három legjobb szektoridő nem egy körben jött össze, a végén Bári Gergő mosolygott egy picit a mikrofonja takarásában.
Ezt követően Norbi már nem jött vissza a boxba, a végéig kinn maradt, és összerakott egy hatkörös etapot. Ebből szintén arra lehet következtetni, hogy a beállítás összeállt, az autó rendben lesz a kvalira.
FRISSÍTÉS: közben Juni Gyuri a helyszínről megerősítette a következtetéseket, hozzátéve viszont, hogy a motor néha még mindig kihagy és vibrál, de egyelőre ezzel együtt is rendben van a tempó. Persze a csapat bízik benne, hogy a Mugen szakemberei megtalálják a megoldást az időmérőig.
A gyári hondások talán már a futamokra készültek, mert jelentősen visszaestek a korábbi tempójukhoz képest, Gabriele Tarquini kilencedik, Tiago Monteiro 10. lett.
A Chevrolet kezd egyre jobban mozogni a +40 kilóval, ezt bizonyítja Hugo Valente hetedik és Dusan Borkovic nyolcadik helye. Utóbbi eredményhez az előzmények ismeretében külön lehet gratulálni. A Lada és az All-Inkl.com Racing továbbra is szenved, utóbbi esetében viszont nem lenne meglepetés egy kisebbfajta feltámadás az időmérőn.
A sanghaji FP2 végeredménye:

FP2_sanghaj_14

Fotó: Eurosport

A második edzés közvetítését ITT éritek el.
Folytatás 7:30-tól, jön az időmérő edzés ezúttal már magyar kommentárral, az Eurosporton.
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
15/05/2021 19:18
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
14/05/2021 06:00