Michelisz Norbi legjobb privát és legjobb bmw-s versenyzőként az ötödik helyen zárta a makaói első szabadedzést. A Zengő Motorsport pilótája folyamatosan javított a köridőkön, az óra végül 2:33.319-nél állt meg. Ez több mint egy másodperccel jobb idő, mint amivel Norbi tavaly 12. lett a Q1-ben. Persze jó kérdés, hogy milyen gumival mentek, feltettek-e egy szett új Yokohamát, vagy sem.
Az FP1-en egyébként kibontakozott egy olyan csata, amely valószínűleg a 2013-as szezon fő témája lesz, a Chevrolet és a Honda küzdelme. A kompenzációs rendszerbe bekerülve jelentősen csökkent a Civic súlya, jelenleg 70 kilóval könnyebb, mint a Cruze, ami számottevő különbség. Monterio pedig igyekszik kihasználni ezt a lehetőséget, az edzés elején még vezetett is, végül pedig második lett, alig több mint egy tizeddel a győztes mögött.
Aki Rob Huff lett. A newmarketi pilóta semmit nem bíz a véletlenre, egyből mindenki értésére adta, hogy Makaó az ő vadászterülete. A győztes idő 1:31.899 lett, ami egy másodperccel marad el a tavalyi poletól. Huff és Monteiro mögött Alain Menu és Yvan Muller majd Michelisz Norbi következik, aki 1.420-et kapott Hufftól.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
Norbi privát ellenfelei közül Stefano D'Aste a nyolcadik (2:34.235), Pepe Oriola pedig a kilencedik (2:34.378) lett. Remek kört futott Mehdi Bennani (de vajon milyen gumin?), újra biztatóan ment Engstler papa, aki imádja makaót, és Tom Boardman is befért volna a Q2-be. Persze ilyet más sokszor láttunk, aztán ahogy a többiek gyorsulnak, ők ugyanazzal a lendülettel kicsúsznak a top12-ből.
A két bamboos Chevy ezúttal szerényebben ment, bár a silverstone-i csapatnál kész csoda, hogy elkészültek Darryl O'Young autójával, amely csúnyán összetört a teszten. Le a kalappal Richard "Csavardi Samu" Coleman és csapata előtt! Kifejezetten harmatosan szerepeltek a fordosok, és a részidőkből az is kiderült, hogy miért. Kb. 10 perc után Tom Chilton futott egy lila első szektort (ahol szinte csak egyenesek vannak), majd a kanyargós részen kapott három másodpercet. Nem a Mountune által fejlesztett motorral van itt a gond...
A régi S2000-es autó között is a Chevrolet uralkodik, Filipe Souza volt a leggyorsabb egy ex-gyári Lacettivel, hátránya 9,771 volt Huffhoz képest.
Egy komolyabb baleset történt az FP1 során, Kei Cozzolino falnak ment a ROAL BMW 320 TC-vel, aminek kitört a jobb első kereket. Összességében egy hagyományos makaói edzést láttunk, ahol az óriási forgalom miatt alig lehetett tiszta kört menni. Folytatás 5:15-kor a második szabadedzéssel, amiről szintén lesz élő közvetítés az Eurosport Playeren.
Az FP1 végeredménye:
FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33