Tarquini_marrakesh

Fotó: Eurosport

Bár a marrakeshi első szabadedzésen szokás szerint ismét Yvan Muller volt a leggyorsabb, jelentőset változott a kép Monzához viszonyítva. Két hete Tiago Monteiro hét tizedmásodperccel maradt el a francia Chevrolet-ja mögött, most Gabriele Tarquini mindössze három századdal volt lassabb a Hondával. Ráadásul a zengős Civic is kiválóan ment, Michelisz Norbi a másik RML-es srác, Tom Chilton mögött negyedik lett.
A narancs-fekete Honda végre folyamatosan ott tartózkodott, ahol látni szeretnénk, a mezőny elejében. Norbi két alkalommal is vezette az FP1-et, ám - különösen Monza után - ez a negyedik hely is felér egy győzelemmel. A kocsi látszólag komolyabb probléma nélkül dolgozott, de hamarosan részleteket is megtudunk majd. A harmadik Hondában Monteironak gondjai lehettek, mert csak kilencedikként zárt.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
8 ÓRA
Norbi mögött James Thompson lett az ötödik a Ladával, ezen már meg sem lepődünk, a Granta nagyon erős az egyenesben. És ha a szívünkre tesszük a kezünket, akkor beláthatjuk, egy sárga zászló is kellett ahhoz, hogy ne előzze meg Norbit. Harminc másodperccel a leintés előtt két zöld szektorral érkezett Thommo, ám az utolsó kanyarban belesárgáztak, így el kellett vennie.
Az említett esetre Tom Boardman kicsúszása miatt került sor. Az STR brit pilótája az utolsó kanyarban kicsit vehemensebben vette a rázókövet, ami leszakította a SEAT padlólemezét, a kocsi pedig a korlát előtt, a bukótérben állt meg. Boardman iszonyúan ideges volt, különösen mivel a sportbírók elég sokat szerencsétlenkedtek az autójával. Pontosan nem lehetett látni, hogy mi történt, de gyanítom, rossz helyre tették a hevedereket, ami tovább rombolta a Leónt. Kicsit 'paultracys' volt, ahogy a brit idegesen mutogatott.

Bennani_monza_bmw

Fotó: Eurosport

A BMW helyzete egy icipicit javulni látszik, Tom Coronel a monzai 1.6 másodperces lemaradás után most csak hét tizedes hátránnyal lett a legjobb a bajor autók között. Mögötte viszont nagy a csend, a következő bmws, Stefano D'Aste a 11., 1.3 másodperccel elmaradva. Franz Engstlert viszont dicséret illeti, mert magához képest jó köröket futott, 14. helyével pedig a harmadik legjobb bmws lett.
Az első szabadedzés során inkább a SEAT-ok gyengélkedtek, a spanyolok legjobbja a tavalyi túraautó Európa-bajnok Fernando Monje lett, de neki is csak  a 10. hely jutott 1.2-es hátránnyal. Csak emlékeztetőül, Oriola Monzában harmadik lett az FP1-en, ám a Yokohama kupa tavalyi ezüstérmese most közel két és fél másodpercet kapott. Egyelőre várjuk a híreket, mi okozta ezt a visszaesést. Nem mentek igazán jól az Olaszországban remekelő All-Inkl.com Leónok sem Basseng 13., Huff 15., Münnich 23. lett. Számukra viszont mentség, hogy először versenyeznek Marrakeshben.
A helyiek nagy örömére Mehdi Bennani erősen kezdett, sokáig a top10-ben ingázott, végül azonban csak 19. lett. A marokkóit figyelmeztették is többszöri pályaelhagyás miatt. A Lada újonca tapasztalatgyűjtő üzemmódban dolgozott, Mihail Kozlovszkij 15 megtett körével a legszorgalmasabbak közé tartozott, és végül 22. lett.
A marrakeshi FP1 végeredménye:

Marrakesh_FP1_13

Fotó: Eurosport

Fotó: WTCC Media
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05