Loep_pr_teszt

Fotó: Eurosport

Sebastien Loeb nyerte a paul ricardi WTCC hétvége első harmincperces szabadedzését, ám ismét nem jött össze a hármas Citroen győzelem, ezúttal a Campos Racing Chevrolet-ját hajtó Hugo Valente verekedte be magát a C-Elysée-k közé a második helyre.
Michelisz Norbi harmadik legjobb hondásként, a két gyári autó mögött a nyolcadik helyen zárt, hátránya pedig tulajdonképpen változatlan maradt a teszthez képest. Pénteken kilenc tizedet, most kereken egy másodpercet kapott a leggyorsabb Citroentől.
Hungaroring
A helyszínről nézné a hungaroringi WTCR-hétvégét? Íme a feltételek
10/06/2021 20:20
Mindezt úgy, hogy három tizedmásodpercet javult tegnaphoz képest. Le Castellet-ben elég hideg volt ma reggel, 10 fokot mértek, ami a motoroknak kedvez, a gumiknak viszont kevésbé. Norbi három tizedes gyorsulása beleillik az összképbe, az élbolyban nagyjából mindenki ennyivel ment jobbat péntekhez viszonyítva.
A teszthez képest nem sok minden változott, a tendencia ugyanaz: a Citroen előnye még mindig nagy, de jelentősen csökkent Marrakeshez képest. Valente összesen egy tizedet kapott Loeb-ről (bár ott én új gumi szagot érzek, főleg mivel egyből a gyors köre után ki is jött), a legjobb hondás (Tiago Monteiro) pedig hét tizedre van a kilencszeres ralivilágbajnoktól. A Marokkóban látott másfél és két másodperces lemaradáshoz képest ez mindenképp előrelépés, vagy a Citroennek hátra...

Michelisz_pr_teszt

Fotó: Eurosport

Ma az edzés viszonylag eseménytelenül zajlott, egyedül féltávnál történt egy kisebb pitty-putty, Yvan Muller túl szűken támadta az egyik jobbost, és eltalálta a gumibálát. Az edzést félbeszakították, a gumit visszatették, Muller autóját pedig behozták a boxba, ám a négyszeres világbajnok számára itt véget ért az edzés.
"Nem vagyok boldog, hiszen mostanában túl sok munkát adok a srácoknak, ráadásul alig tudtam menni az edzésen. Lassan ott tartok, hogy az idei évben több alkatrészt használok el, mint az elmúlt háromban összesen. Nincs nagyon mit beszélni az estről, teljes egészében az én hibám volt. Egy kicsit vad még nekem az autó" - mondta Muller az Eurosportnak.
A C-Elysée kívülről nézve nem sérült meg súlyosan, pár az ilyen kijelentésekkel óvatosan kell bánni, főleg az új futóművek kapcsán.

Muller_pr_fp1_crash

Fotó: Eurosport

Beszéljünk a többiekről. A két legjobb chevys (Valente és Tom Chilton) ismét megverte az összes Hondát, de Monteiro mindössze egy tizedet kapott a brittől, a franciánál pedig úgy érzem sz@r van a palacsintában, azaz felrakott egy új szettet. Aztán lehet, hogy csak túlságosan bízom a Honda javulásában, és végül kiderül, szimplán ennyire jó volt a campos-os...
Marrakeshez képest kicsit visszaesett Dusan Borkovic, ezúttal kilencedik lett, pedig 13 kört ment. Kíváncsi vagyok, az FP2-n vissza tud-e kapaszkodni a top5 közelébe. Vele kapcsolatban egyébként Wéber Gabi mondott nemrég egy érdekeset. Borko kiváló hegyi versenyző (2012-ben Európa-bajnok lett), tehát van tapasztalata a korlátok közti versenyzésben, ahol nem ritkák a beláthatatlan kanyarok. Ez is segíthette a szerbet a marrakeshi hétvégén.
Még látványosabban visszaesett viszont Mehdi Bennani, akit ezúttal a Lada két brit pilótája is megelőzött. A marokkói több mint két másodpercet kapott a Citroenektől.

Kozlovskiy_pr_teszt

Fotó: Eurosport

A Ladánál szép csöndben folyik a munka, tesztelik az autót, és továbbra sem jelentenek veszélyt a másik három márkára. Magukhoz képest viszont nagyot fejlődtek, a teszthez viszonyítva  James Thompson majd' két másodperccel, Rob Huff és Mikhail Kozlovskiy pedig közel másféllel ment jobb időt.
Lemaradt viszont a gyorsulási versenyben Gianni Morbidelli, az olasz egy tizeddel lassabb volt, mint pénteken, és ezzel a hatodikról a 13. helyre csúszott vissza.
A TC2-es autó versenyét ezúttal is Franz Engstler nyerte, a német veterán viszont majdnem egy másodperccel közelebb került az élbolyhoz mint pénteken.
Az első szabadedzés végeredménye:

PR_FP1

Fotó: Eurosport

A paul ricardi hétvége 11:45-kor folytatódik a második szabadedzéssel.
Fotó: WTCC Media
[ad#2]
Nürburgring
Így nem nyerhette meg hazai versenyét Luca Engstler
09/06/2021 07:53
WTCR
Összefoglaló a második nürburgringi futamról - 2021
09/06/2021 07:30