Monteiro_suzuka_honda_fp

Fotó: Eurosport

Suzuka a Honda hazai pályája, annyira, hogy gyakorlatilag a japán gyár tulajdonában van, így szinte kötelező a jó szereplés mindenkitől, aki Civic-ben ül a hétvégén. Az első szabadedzés egyből ennek szellemében zajlott, a négy Hondából három beverekedte magát a top5-be.
Az edzést Tiago Monteiro nyerte, aki a tág értelemben vett élbolyból egyedüliként tudott javítani a végén. Az ellenfelekhez hasonlóan a portugál is egy szett gumin teljesítette a harminc perces menetet, és őt is meglepte, hogy az utolsó percekben sikerült gyorsulnia.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
"Mindig öröm, ha jól indul a hétvége. Már tegnap is elégedett voltam az autóval, csak kisebb módosításokat hajtottunk végre. Az időmérőre és a versenyre is dolgoztunk az edzésen, és jól éreztem magam. A végén még kipróbáltunk egy jelentősebb változtatást, ami bejött, talán ennek köszönhető, hogy sikerült javítani. A gyors kanyarokban így kicsit nehezebb kezelni az autót, de a lassúkban sokkal jobban viselkedik."
"A Suzuka East egy olyan pálya, ahol valamivel nagyobb szerep jut az autó vezethetőségének, mint a motorerőnek. Ez még akkor is igaz, ha hozzávesszük, hogy elég hosszú a célegyenes" - mondta Monteiro az Eurosportnak.
A portugál mögött a 2012-es prototípussal versenyző Takuya Izawa lett a második, aki látszólag mindent kihozott a pályaismeretből. A harmadik legjobb hondásként Michelisz Norbi végzett, aki négy tizedmásodperces hátránnyal az ötödik helyen zárt. Ilyen minimális különbségeknél nüansznyi dolgok dönthetnek majd az időmérőn. A negyedik Hondával Gabriele Tarquini a kilencedik időt érte el.
A Chevrolet nem villogott az első edzésen, de ez náluk semmit nem jelent, mindenki tudja, mire képes a Cruze Suzukában. Yvan Muller a harmadik idővel zárt, Pepe Oriola lett a hatodik, a többiek pedig be sem kerültek a top10-ben. 11. helyezésével a Michel Nykjaert váltó Hiroki Yoshimoto Tom Chiltont és két bamboost is megelőzte.
Suzuka Tom Coronel számára is hazai pálya, a holland ugyanis éveken keresztül versenyzett Japánban, imádja az országot, és már futamot is nyert itt. Ezúttal legjobb BMW-sként negyedik lett, ami ígéretes az időmérőre nézve. Stefano D'Aste, aki tegnap még japán mangahősként bolondozott, mára komolyra fordította a témát, második legjobb BMW-sként nyolcadikként zárt.

Daste_suzuka_manga

Fotó: Eurosport

A Lada úgy tűnik, visszatalált az Argentína előtti formához, James Thompson egy hetedik hellyel mutatta, hogy számolni kell velük az időmérőn. A csapat egyébként még az utolsó percekben is variált valamit, 1:30-cal a vége előtt állítottak a hátsó szárnyon, és úgy küldték vissza Thommot.
A SEAT-nak nem sok fű termett az FP1 során, Rob Huff ezúttal csak a 10. helyre tudta betuszkolni az öregecske Leónt.
Az Eurosport Ázsia Kupa értékelését Izawa nyerte, a szívó 2.0 literesek között pedig Jeronimo Badaraco volt a leggyorsabb a Chevrolet-vel.
Az FP1 végeredménye:

Suzuka_FP1

Fotó: Eurosport

Folytatás magyar idő szerint hajnali ötkor a második szabadedzéssel, az időmérőt pedig 8:30-tól közvetíti az Eurosport.
Fotó: WTCC Media
Írt: Lanti
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21