Coronel_porto_fp1

Fotó: Eurosport

Meglepetéssel zárult az első szabadedzés a portói utcai pályán, Tom Coronel autózta a legjobb időt a ROAL BMW-val, annak ellenére, hogy a 320 TC Moszkva óta 20 kilóval nehezebb lett, és a Chevrolet után már a második legsúlyosabb autónak számít.
"Kifejezetten szeretem az utcai pályák, itt Portóban pedig különösen magabiztosnak érzem magam az autóval. Ha nagy a kihívás, az mindig a legjobbat hozza ki belőlem. De nem a szabadedzések bajnoka címért jöttem, inkább vasárnap a versenyeken lenne jó pontokat szerezni" - mondta Coronel az Eurosportnak.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Coronel az utolsó pillanatokban futotta az első helyet érő 2:08.135-ös időt, addig elsősorban két Chevroletről szólt az edzés. Természetesen Yvan Muller volt az egyik, a francia szokásához híven az első pillanattól kezdve gyors volt, a másik viszont okozott némi meglepetést. Pepe Oriola csak néhány napja kapta meg Alain Menu korábbi autóját, de egyből megtalálta vele a közös hangot. A spanyol egy ideig vezetett is, végül harmadik lett.
Az edzés elején a Honda vitte a prímet, Tiago Monteiro nagyon belehúzott, ám amikor a Chevyk elkezdtek gyorsulni, a portugálnak nem maradt válasza, végül ötödik lett Gabriele Tarquini mögött. Michelisz Norbi gyűjtöttek a kilométereket és a tapasztalatokat, 13 kört tett meg, látványos hiba és gond nélkül. Jó érzés, hogy már nincs gyomorgörcsünk az edzések során, és nem azt lessük, mikor gyullad ki az autó.
A leggyorsabb körében egyébkén Michelisz a második szektor végéig csak 46 századdal maradt el, az utolsó szektorban viszont több mint 2 tizedet bukott.
A SEAT Oriola személyében egy fontos emberét veszítette el, így mostanra egyedül Rob Huff maradt, aki értelmes köridőkre képes a Leónnal. A címvédő igyekezett is, végül hetedik lett.
Ismét meglepően gyengén szerepelt a Bamboo és a Nika. A svédeknél van elfogadható kifogás, ők először szerepelnek Portóban, és egyáltalán nem könnyű megtalálni a jó beállítást egy ilyen trükkös utcai pályán. A Bamboonak viszont vannak tapasztalatai 2011-ből, ám még a top20-ba is alig kerültek be, MacDowall 19., Nash 24. lett.
Egyelőre a Lada sincs a topon, Thompson a 21., Kozlovszkij a 22. idővel zárt, ám ők is először járnak Portóban, legalábbis a Grantával, a brit ugyanis 2009-ben éppen itt mutatkozott be a Priorával.
Meglepő módon az utolsó 5 percig nem voltak balesetek, akkor viszont szinte egyszerre kettő is benézett. Először Valente fékezte el magát, és orral beleállt a falba, majd Chilton pördült meg, és ő lapjával támasztotta a gumifalnak a Chevrolet-t.
A portói FP1 végeredménye:

FP1_Porto

Fotó: Eurosport

A portói program 12:30-kor folytatódik, ám az FP1 jó félórás csúszással kezdődött, úgyhogy itt is lehet némi késésre számítani.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21