Véget ért a suzukai hétvége első szabadedzése, ami kicsit csalódást jelentett. Valamilyen technikai hiba miatt nem működött az Eurosport Player közvetítés, 2:30-kor pedig a live timing-ot kicsit ingerszegénynek éreztem. Ment a levelezés a kintiekkel, ám most úgy tűnik, az öt órakor kezdődő FP2-re sem tudják helyrehozni.
Az edzés maga egyébként viszonylagos nyugalomban zajlott. Nem volt piros zászló, de még sárga sem, és a köridők is elmaradtak a tegnapiaktól. A gyári Chevrolet hármas végig uralta a terepet, végül Alain Menu volt a leggyorsabb, 53:855-ös idővel, ami jó hét tizeddel marad el Muller pénteki pályacsúcsától. A francia ezúttal második lett, Huff pedig a harmadik helyen zárt.
A mezőny negyedik gyári autója az FP1-en is negyedik lett, Tiago Monteiro és a Honda Civic hátránya egy másodpercről három tizedre olvadt. Ám míg a mezőny nagy része használt gumin körözött, addig Monteiro új Yokohamákat tehetett fel, lévén, neki nincsenek használt szettjei.
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
EGY NAPJA
Oriola ismét bizonyította, hogy az elmúlt két futam csak kisiklás volt, és újra sínen van, a spanyol tinédzser ezúttal Gabriele Tarquinit is megelőzte, és a legjobb SEAT-osként ötödik lett. Az FP1 legnagyobb meglepetését a vendégművész Hiroki Yoshimoto okozta, aki Monteiro korábbi SUNRED Leónjával hetedik lett. A japán pilóta élete második WTCC hétvégéjén szerepel, az SR León pedig pont nem arról híres, hogy könnyű lenne vezetni. Mindenesetre kíváncsian várjuk a folytatást.
A Bamboo megint hozta a formáját egy nyolcadik és egy kilencedik hellyel, O'Young viszont ezúttal megelőzte MacDowallt. Az első 10-et Alekszej Dudukalo zárta a SEAT-tal.
Gondolom már feltűnt mindenkinek, hogy egyetlen BMW sem került be a top10-be. Ennek a magyarázatát itthonról, a live timingot nézve egyelőre nehéz lenne megmondani, úgyhogy várjuk az első híreket. Számunkra örömteli, hogy Michelisz Norbi lett a legjobb a bajor autók közül, ám ezúttal ez csak a 11. helyet jelentette. Stefano D'Aste és a Wiechers továbbra sem találja a helyes utat, az olasz 16.-ként zárt.
A Ford picit hátrébb csúszott a teszthez képest, James Nash 15., Tom Chilton pedig 20. lett. A két Focusban motort cserélt a csapat, úgyhogy az első futamon mindketten a sor végéről indulnak majd.
Komolyan benn van az erdőben az STR, René Münnich 22. helye még elmegy, de azt nem igazán értjük, hogy az új motoros SEAT-tal Tom Boardman mit keres a 21. pozícióban, több mint egy másodperccel elmaradva Oriolától.
Összességében még annyit fűznék hozzá, hogy nem érdemes nagyon messzire következtetni az első szabadedzés eredményeiből, úgyhogy csak az essen kétségbe, aki nagyon nem talál más elfoglaltságot.
A suzukai hétvége magyar idő szerint 5:00-kor folytatódik a második szabadedzéssel.
Az FP1 végeredménye:
FONTOS! Kérlek csatlakozz a Túraautó Hírblog Facebook Csoportjához ITT.
Fotó: WTCC Media
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48