Kb. egy hete már tudjuk, az augusztus végén megnyitó Moszkvai Nemzetközi Autókiállításon a Lada bemutatja a 2015-ös évre tervezett WTCC-s versenyautója, az új Vesta első prototípusát. A modellt nagy titokzatosság övezi, eddig csak grafikákat és néhány részletet tettek közzé, nyilván azért, hogy nagyobbat szóljon.
A Vesta utcai változata csak 2015 szeptemberében kerül sorozatgyártásba, ám a TC1-es szabályok már nem írnak elő kötelezően legyártott darabszámot és gyártási időt sem, így elméletileg semmi akadálya, hogy az orosz márka új B-kategóriás autója közel egy évvel a piacra lépés előtt megjelenjen a Túraautó Világbajnokságon.
A Lada sokat vár a Granta-Vesta váltástól, hiszen az előbbi modell méreteinél fogva nem igazán volt alkalmas versenyautónak, rövid, keskeny és a tengelytávja is kicsi. Ebből kifolyólag az oroszok rengeteget szenvedtek az aerodinamikai hatékonyság a mechanikai tapadás és az egyensúly hiányával.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
E sorok apropója nem más, mint egy újabb kép, pontosabban egy számítógépes grafika, amely a Vesta belső világát tárja elénk. Nyilván nem a WTCC-s, hanem az utcai változatét... :)
Ez azért már nem Priora szint...

Vesta_belso

Fotó: Eurosport

WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21