Kb. egy hete már tudjuk, az augusztus végén megnyitó Moszkvai Nemzetközi Autókiállításon a Lada bemutatja a 2015-ös évre tervezett WTCC-s versenyautója, az új Vesta első prototípusát. A modellt nagy titokzatosság övezi, eddig csak grafikákat és néhány részletet tettek közzé, nyilván azért, hogy nagyobbat szóljon.
A Vesta utcai változata csak 2015 szeptemberében kerül sorozatgyártásba, ám a TC1-es szabályok már nem írnak elő kötelezően legyártott darabszámot és gyártási időt sem, így elméletileg semmi akadálya, hogy az orosz márka új B-kategóriás autója közel egy évvel a piacra lépés előtt megjelenjen a Túraautó Világbajnokságon.
A Lada sokat vár a Granta-Vesta váltástól, hiszen az előbbi modell méreteinél fogva nem igazán volt alkalmas versenyautónak, rövid, keskeny és a tengelytávja is kicsi. Ebből kifolyólag az oroszok rengeteget szenvedtek az aerodinamikai hatékonyság a mechanikai tapadás és az egyensúly hiányával.
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
11 ÓRÁJA
E sorok apropója nem más, mint egy újabb kép, pontosabban egy számítógépes grafika, amely a Vesta belső világát tárja elénk. Nyilván nem a WTCC-s, hanem az utcai változatét... :)
Ez azért már nem Priora szint...

Vesta_belso

Fotó: Eurosport

WTCR
Újabb szenzációs bejelentést tett a Zengő Motorsport
TEGNAP 08:38
Hungaroring
Már kaphatók a belépők a magyarországi WTCR-futamra
14/06/2021 19:25