Első ránézésre a pontrendszer változása tűnhet nagyobb horderejű átalakításnak, a csapatok és versenyzők életére viszont az új gumiszállító lesz majd nagyobb hatással, hiszen kis túlzással kidobhatják az eddig összegyűjtött adatokat.

Még az ünnepek előtt jelentették be, hogy egy új gumigyártó csatlakozik a TCR-kategóriához; a koreai Kumho fejlesztett a kategória elírásainak megfelelő terméket.
Nem sokkal később három regionális bajnokság, a TCR Denmark, a TCR Spain és a TCR Eastern-Europe adott ki tájékoztatást, hogy Kumho gumikra vált, most pedig itt az eddigi legnagyobb hal: a TCR Európa-kupa a Hankook gumik helyett idén szintén velük állapodott meg.
WTCR
Fejlesztési lehetőségért vált márkát Tassi Attila új csapata
21/01/2022 05:36
Az új Kumho gumikat nemrég Barcelonában tesztelték, és ezt követően Marcello Lotti, a TCR vezetője elégedetten nyilatkozott, ám azt egyelőre nem árulták el, milyen karakterisztikájú keveréket készítettek a koreaiak. A WTCR továbbra is Goodyear gumikat használ majd 2022-ben.
Ami a pontokat illeti, a Túraautó Világkupa tavalyi rendszerét részben átvéve, idén már a TCR Europe-ban is osztanak pontokat a Q1 végén. Az első hatot értékelik, 6-5-4-3-2-1 rendszerben, majd a Q2 végén is adnak pontokat, de ott már csak az első ötnek, viszont 10-7-5-4-3 lesz az elosztás.
A promóter ezzel szeretné elvenni a versenyzők kedvét attól, hogy a fordított rajtrácsos pole-ra játszanak. A WTCR amúgy éppen 2022-ben engedi el ezt a rendszert, és idén már az első öt legjobb köridő birtokosa kapja a pontokat, függetlenül attól, hogy melyik szakaszban futotta, és a végső sorrendben hányadik lett.
Szintén változás, hogy 2022-re eltörlik a mínuszolást a TCR Európa-kupában. Ezt a szabályt 2021-re vezették be, és azokat a csapatok próbálták segíteni vele, akik a koronavírus-járvány miatt kénytelenek voltak egy-egy fordulót kihagyni. Végül azonban a TCR Europe-ot a WTCR-el kombináló zengős Mikel Azcona profitált belőle a legnagyobbat.
WTCR
Eldőlt! A hibrid technológia felé fordul a TCR-kategória is
17/01/2022 11:00
WTCR
Tassi Ati idén csapatot vált a WTCR-ben
14/01/2022 09:31