A spanyol márka a sorozatgyártású autói közül is fokozatosan kiszorítja majd a benzines modelleket, miközben a versenyprogramjaival is ezt célozza meg.
A Cupra Racing technikai igazgatója, Xavi Serra nemrég úgy fogalmazott, valószínűleg a 2020-ban bemutatott Cupra León Competición volt a márka utolsó benzines versenyautója.
„Nehéz erre még egyértelmű választ adni, de nagyon valószínű. Benne vagyunk az elektromos átállásban, ami az utcai autóknál is ugyanígy zajlik” – idézi Serrát a TouringCarTimes.
Aragon
Michelisz Norbiék tudatosan a fordított pole-ra mentek, Tassi Atinak műszaki gondja volt
25/06/2022 20:03
A Cupra tavaly a Zengő Motorsporttal megnyerte az első nemzetközi elektromos túraautó bajnokságot, a PURE ETCR-t, idén pedig már Mattias Ekström csapatával próbálják megvédeni a címüket.
Közben viszont a WTCR kapcsán hatalmas a csend. Bő egy hét múlva rajtol a 2022-es szezon Pau-ban, és egyelőre nincs Cupra a rajtlistán.
A TCT rá is kérdezett, hogy a márka szakított-e a Zengő Motorsporttal?
„Nincs szó szakításról, egyszerűen csak leépítjük a Cupra programját. Ez a folyamat egy ideje zajlik, hiszen már régebb óta nem vagyunk jelen gyári szinten a WTCR-ben.”

Vedd kézbe az irányítást! Ne mások döntsék el, értesülsz-e a híreinkről vagy sem! Az Eurosport applikációban értesítést kérhetsz a kedvenc sportágaid híreiről, közvetlenül a telefonodra. Ne maradj le semmi fontosról! Oktatóvideónkból (ITT találod) kiderül, hogyan állíthatod be könnyen az értesítéseket.

„Folyamatban van az elektromos átállás. Ez nem jelenti azt, hogy magukra hagyjuk az ügyfeleinket a benzines bajnokságokban; a nemzeti sorozatokban nagyon erősen jelen leszünk. A nemzetközi színtéren viszont folytatjuk a benzines program elektromosra cserélését. Ha azonban egy ügyfél a mi autónkkal akar versenyezni, megadjuk neki a szükséges hátteret akár nemzetközi, akár regionális vagy nemzeti bajnokságról legyen szó."
Serrának jó hírei is voltak. Bát konkrétumot nem árult el, erősen utalt arra, hogy a Zengő Motorsport WTCR-indulása még egyáltalán nem lefutott dolog.
„Ha lesz (ügyfél-csapatunk a WTCR-ben), akkor az biztosan a Zengő Motorsport lesz. Fontos döntéseket hoznak az utolsó percekben, még ezen a héten is, amikor kevesebb mint két hét van hátra a bajnokság kezdetéig. Minden szükséges eszközzel rendelkeznek, úgyhogy a döntés az ő kezükben van.”
Az Eurosport Hungary is úgy értesült, Zengő Zoliék hatalmas munkát végeznek annak érdekében, hogy Pau-ban ott lehessenek a rajtrácson.
WTCR
A két Cupra kalandja – így állt össze Zengőék 2022-es WTCR-programja
03/05/2022 13:06
WTCR
Zengő Zoliék összerakták – 2022-ben is indulnak a WTCR-ben
29/04/2022 07:38