Filippi_shakedown_Campos

Fotó: Eurosport

A valenciai teszten volt lehetőségünk beszélgetni a WTCC legfrissebb újoncával, a korzikai születésű John Filippivel, mivel a Campos Racing a TC1-es Chevy mellett egy TC2-es SEAT-ot is magával vitt Spanyolországba, amivel a 19 éves francia srác megszerezhette első WTCC-s élményeit.
Filippi rendkívül rövid autós pályafutást tudhat eddig maga mögött, tavaly váltott gokartról és egyből bajnok lett a V de V sorozatban. A TC2 azonban hatalmas ugrás lesz számára, és ezzel ő is maximálisan tisztában van.
WTCR
Az estorili WTCR-hétvége minden perce magyarul az Eurosporton
4 ÓRÁJA
"Rendkívül fontos volt számomra ez az első teszt, hiszen szerettem volna látni, hogyan boldogulok a SEAT-tal. Eddig csak együléses formaautókat vezettem, úgyhogy sok mindent meg kell szoknom, elsősorban például az elsőkerékhajtást. Még szükségem lesz némi időre, hogy belerázódjam" - mondta Filippi a WTCC Blognak.
A francia srác segítséget is kapott Valenciában, az ő kedvéért a helyszínre utazott Pepe Oriola, hogy tanácsaival segítse a spanyol csapat új szerzeményét. Az idei évet kihagyó Pepe több alkalommal elemezte Filippi telemetria adatait, és igyekezett tippeket adni.
"Pepe reggel futott pár referenciakört az autóval, tehát volt viszonyítási alapom. Még sosem vezettem ezen a pályán, úgyhogy sok szempontból nagy segítség volt a jelenléte."
Filippi még nem döntötte el, pontosan merre tovább. A formaautókat már kipróbálta, most tetővel a feje felett is szeretne szerencsét próbálni, hogy tiszta képet kapjon arról, milyen irányba érdemes indulni.
"Az idei szezonra egyértelműen a tapasztalatszerzést tűztük ki célul. Elképzelhető, hogy az év végeztével visszamegyek formaautózni, vagy kipróbálom az endurance-t, de ha minden jól alakul, lehet, hogy maradok a túraautóknál. Majd meglátjuk" - zárta Filippi.
Nem a fiatal francia lesz az egyetlen aki TC2-es SEAT-tal indul idén a WTCC-ben, a Campos Racing összesen három régi fejlesztésű Leónt nevezett a teljes szezonra.
Fotó: WTCC Blog
[ad#1]
[ad#2]
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
22/06/2021 11:23
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30