Ami az egy másodperces büntetés miatt nem sikerült Spa után, az most végre összejött, Ficza Feri vezeti SEAT León Európa-kupa összetettjét, miután harmadik lett az első monzai versenyen.
A Zengő Junior Team pilótája a negyedik kockából indulhatott, ám a rajtot követő kavarodást kihasználva hamarosan már második volt. Sokáig őrizte is ezt a pozíciót, de a hajrában ketten is elmentek mellette, így a győztes Manuel Giao, Julien Brichet és Marcos De Diego mögött a negyedik helyen intették le.
Ez az eredmény viszont később változott, méghozzá Feri javára, Brichet ugyanis kapott egy utólagos, 30 másodperces időbüntetést, amivel a 15. helyig esett vissza, a magyar pilóta pedig ezzel bekerült az első háromba.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
Két és fél fordulóval a SEAT Kupa vége előtt tehát Feri 50 ponttal vezeti a bajnokságot az egyaránt 44-44 pontos Stian Paulsen és Pol Rosell előtt. A negyedik helyen a futamgyőztes Giao áll 40 ponttal.
Ami a többi magyart illeti: Tóth Norbi ismét hozta a tőle lassan már megszokott, de tapasztalatlansága és 16 éves kora ismeretében továbbra is meglepően erős teljesítményt, Feri csapattársa a kilencedik helyről indulva ötödikként ért célba, és végül negyedik lett.

Weber_monza

Fotó: Eurosport

A B3 Racingnél a kezdeti zűrök után végre ment az autó Wéber Gabi alatt, aki megmutatta, mire képes, ha minden összeáll. A 25. helyről indulva (a kvalin hajtásproblémák hátráltatták) 16 helyezést javított, és végül kilencedikként intették le, ám Brichet büntetése nyomán bekerült a pontszerzők közé.
Bús Edinának viszont nagyon nem jöttek össze a dolgok, a B3 hölgy pilótáját többször is eltalálták a pályán, a sérülések miatt pedig túlmelegedtek a fékek, és kiállás lett a vége.
A második monzai futamot vasárnap 11:30-as kezdettel rendezik, aki pedig lemaradt volna erről a versenyről, az itt megnézheti teljes egészében, angol kommentárral.
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22
WTCR
Nagy Daninak a kvali után akár a dobogó is elérhető Szlovákiában
08/05/2021 10:23