Ma reggel 9:45-ös kezdéssel megrendezték Monzában a SEAT León Európa-kupa időmérő edzését, amely nem is alakulhatott volna jobban a bajnoki címért harcoló ifj. Ficza Ferenc számára. A Zengő Junior Team pilótája a negyedik időt érte el, míg riválisa, Stian Paulsen csak utolsó lett, így a ma délutáni első futamon Feri jelentősen megléphet az összetettben.
Ficza a Monzai hétvége előtt a második helyre csúszott vissza a bajnokságban, miután a spanyolországi meghallgatást követően is érvényben maradt az egy másodperces büntetés, amit a második spai futam utolsó kanyarjában történt incidensért kapott.
Feri előtt Manuel Giao nyerte kvalit, az ETCC-ből átugró Aku Pellinen lett a második és Julien Briché végzett a harmadik helyen. Giao 12 ponttal, Briché pedig 9 ponttal áll a magyar pilóta mögött az összetettben, így azt nem állíthatjuk, hogy ők nem lehetnek veszélyesek a bajnoki hajrában, ám Paulsen rendkívül nehéz helyzetbe került ezzel a betlivel.
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
18 ÓRÁJA
Ami a többi magyart illeti: Feri csapattársa, Tóth Norbi ezúttal is stabilan ment, és egy tizedik rajthelyet szerzett, a B3 Racing pilótái viszont szenvedtek. Bús Edina pénteken a kormányösszekötővel bajlódott, ma viszont javítani tudott, és egy 20. időt ment, Wéber Gabinak viszont sehogy sem állt össze a dolog, a SEAT Kupa eddigi utolsó bajnoka csak a 25. helyen zárt. A csapat tegnapi tájékoztatása szerint Gabinak az új Dunlop gumikkal gyűlt meg a baja, ám elképzelhető, hogy ezúttal más is szerepet játszott a gyenge teljesítményben.

SEAT_monza_b3

Fotó: Eurosport

Ami a folytatást illeti, az első versenyt ma délután kettőtől rendezik Monzában, a SEAT Youtube oldalán pedig ismét lesz élő közvetítés. Ha az egyéb munkáim megengedik, a WTCC Blogra is kiteszem a linket.
Részletes eredmények később...
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48