Az FIA háromtagú küldöttsége, Pierre Marcel, Louis Marie és Manuel de la Cruz kedden ellátogatott a Lada gyárba, ahol az orosz szövetség képviselőjével Mikhail Bonch-Osmolovky úrral közösen ellenőrizték a Granta utcai változatának gyártási folyamatát és feltételeit. A vizsgálatra azért volt szükség, mert a WTCC szabályai szigorúan meghatározzák, hogy milyen feltételeknek kell megfelelnie egy típusnak ahhoz, hogy abból a vb-n szereplő túraautó készülhessen.
A küldöttség a Granta gyártósor minden fontosabb szakaszát megvizsgálták, a fémmegmunkáló részlegtől az összeszerelésig. Elvégezték a szükséges geometriai méréseket az autón, és fotókat is készítettek az FIA számára. A Lada legnagyobb örömére a felügyelők mindent rendben találtak, azaz az oroszok újabb fontos lépést tettek a 2013-as WTCC szereplés felé.
Az említett társaság később Artjom Fedoszovval, az AvtoVAZ sales- és marketingrészlegének elnökével kiegészülve a Lada Motorsport műhelyét is meglátogatta, ahol a Granta kupás és WTCC-s változata készül. A küldöttség elégedett volt a látottakkal,  és úgy vélték, egyelőre minden megfelel a világbajnokság előírásainak.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
9 ÓRA
"Ez a látogatás nagyon fontos lépés a Lada számára, hiszen a homologizációs folyamat egyik nélkülözhetetlen állomása. Az FIA ellenőrizte, hogy a Granta utcai változata valóban megfelel-e az előírásoknak, és szerencsére mindent rendben találtak. Persze van még mit tenni bőven, a homologizáció megszerzéséhez ugyanis a WTCC-s változatot is jóvá kell hagynia a szövetségnek" - mondta a Túraautó Hírblognak a Lada Sport Europe vezetője, Ivanov Iván.
Lada hivatalos közleménye azzal zárul, hogy 2013-ban a Lada Sport és a Lukoil Racing közös csapatában a kétszeres brit bajnok James Thompson és az ismert orosz pilóta, Alexej Dudukalo versenyez majd a világbajnokságon. Ebből tehát úgy tűnik, csak egy Lada csapat lesz 2013-ban. Bár hosszú még a tél...
FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.
Fotó: WTCC Media
Forrás: Lada AvtoVAZ 
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05