Több felügyelői határozat is született a szabadedzések és az időmérő edzés után; a testület többek között foglalkozott Michelisz Norbi és Tom Coronel ütközésével is. A dokumentumból kiderült, hogy a felügyelők egyeztetésre behívatták a két pilótát és képviselőiket is, valamint megnézték az eset videó felvételeit. Ezt követően úgy határoztak, hogy nincs szükség további intézkedésre.
Zsebbe kell nyúlnia Engstler papának, miután két versenyzője és Ő maga is pénzbüntetést kapott. A csapatfőnök 250 eurót kénytelen fizetni, mert az FP2-ben kétszer is ráment a boxutca kijáratánál található fehér vonalra. A szívó kétezres BMW-t vezető Maszaki Kano 850 európai közös fizetőeszközzel rövidítette meg főnökét, miután a megengedett 60 helyett 77 km/h-val ment a boxutcában. Charles Ng még rajta is túltett, őt kétszer meszelték el gyorshajtásért, egyszer 81-el, egyszer pedig 85-el száguldozott. Ő 2300 euróval járulhat a kasszához.
Fehér vonal átlépésért 250 eurót fizethet Alex MacDowall is, a legsúlyosabb büntetést viszont René Münnich kapta. A német pilóta SEAT-ján a hasmagasság nem felelt meg az előírásoknak, ezért az összes időmérős eredményét törölték, amit helyi idő szerint 15:37 előtt futott.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
Fotó: WTCC Media
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22
WTCR
Nagy Daninak a kvali után akár a dobogó is elérhető Szlovákiában
08/05/2021 10:23