A Campos Racing igyekszik a lehető legjobban kihasználni a hosszú szünetre Európába reptetett TC1-es Chevrolet Cruze-t, Hugo Valente és Mato Homola után néhány napja a csapat szerb pilótája, Dusan Borkovic is tesztelt vele Barcelonában.
A 207 cm magas WTCC-s pilóta autója éppen úton van Termasból Peking felé, a spanyol alakulat a francia csapattárs gépét hozta vissza Európába, ám az csak természetes, hogy Borkovic is mehetett vele egy napot.
"Másfél hónap kihagyás után nagyszerű érzés volt ismét beülni a Chevy-be. Változtattunk egy-két dolgon, és reméljük, ez megmutatkozik majd a pekingi forduló eredményeiben. Várom már az ázsiai futamokat, és bízom benne, hogy a hátralévő nyolc versenyen elkerülnek a problémák" - mondta Borkovic a teszt után.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
TEGNAP 17:30
A "változtattunk egy-két dolgon" mondat megütötte picit a fülem, így a biztonság kedvéért utánakérdeztem a szerb csapatánál, hogy kaptak-e esetleg fejlesztéseket az RML-től. Ebben az esetben ugyanis teljesen érthetővé válna, miért fizettek ki rengeteg pénzt az autó haza- majd visszaröptetésére. Furcsa módon a válasz annyi volt: "ezzel kapcsolatban sajnos nem árulhatunk el semmit." Gyanús, vagy csak túl óvatosak? Idővel kiderül.
Borkovic idén utoljára tesztelhetett a Chevrolet-vel, a november 15-ei makaói hétvégéig ugyanis már elég sűrű lesz a program, utána pedig januárig kell várni, hogy az autók visszaérjenek Európába.
"A gyári csapatoknak ez nem jelent problémát, ők rendelkeznek tesztautóval, a privát versenyzők, mint pl. én, viszont ezt nem engedhetik meg maguknak.""Ez is egy jó indok arra, hogy jövőre visszatérjen a függetlenek bajnoksága. Az idei évvel ellentétben jövőre nem csak a gyári csapatokkal és a nagy bajnokságban, de egy külön kupáért is küzdhetünk majd, külön díjkiosztóval" - zárta a szerb, aki már most készül a 2015-ös Yokohama kupára.
Borkovic jelenleg 14. az összetettben, eddig egyszer jutott be a Q3-ba, háromszor szerzett pontot (ebből egyelőre kettő biztos), legjobb eredménye pedig egy hatodik hely, amit még a legelső futamon, Marrakeshben ért el. A legutóbbi, termasi hétvége első versenyén kilencedik lett, ám később kizárták, mivel az autója nem ment át a hasmagasság vizsgálaton. A Campos Racing fellebbezett, szerintük ugyanis egy ütközés miatt került lejjebb a fenéklemez. Az ügyben szeptember végén várható döntés.
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00