Tarquini_Porto_QP_Honda

Fotó: Eurosport

A hétvégén Argentínában folytatódik a Túraautó Világbajnokság 2013-as szezonja, és a Honda Civic-kel versenyző Gabriele Tarquini biztos benne, hogy a az új helyszínen ismét gyorsak lesznek.
„Sok videót megnéztem a pályáról és ezek alapján kifejezetten tetszik. Ellentétben azokkal a délamerikai helyszínekkel, ahol már versenyeztem korábban, ez az aszfaltcsík elég széles, emiatt nagyon gyors. A hosszú egyenes egy szűk kanyarba torkollik, ami kiváló előzési pont. Azt is megfigyeltem, hogy a kerékvetők nem túl magasak, ez lehetővé teszi, hogy különböző íveket használjunk. Azt már tudjuk, hogy a Civic vezethetősége és fékjei első osztályúak, Argentínára pedig némileg fejlesztettünk a futóművön. Mindezek alapján kellemes hétvégére számítok és bízom a Honda csapat jó szereplésében” - mondta Tarquini.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
15 ÓRA
Az olasz Hondás jelenleg szoros küzdelmet folytat a pontverseny harmadik helyéért: Huff, Nash és Tarquini négy ponton belül áll egymáshoz képest az argentin hétvége előtt.
„Szeretem Argentínát, csodálatos itt versenyezni. 2010-ben a hazai nézők kedvencével, „Pechito” Lopezzel részt vettünk a Buenos Aires-i 200 km-es futamon egy Hondával. A hangulat hihetetlen volt. A helyiek imádják az autóversenyeket, biztosan ezúttal is sokan eljönnek.”

Tarquini_TC2000

Fotó: Eurosport

A Hondáknak Argentínában már nem kell azt a mennyiségű pluszsúlyt cipelniük, amit még a szezon elején mutatott formájuk alapján kaptak. Ez Alessandro Mariani csapatfőnököt is örömmel tölti el.
„Visszatértünk az eredeti súlyunkhoz, ami nagy előny. Célunk, hogy versenyről versenyre tudjunk fejleszteni az autón, az egyre ütőképesebb legyen. A lehető legtöbb pontot kell begyűjtenünk, ezzel hozzásegítve Gabriele-t az egyéni tabella második helyéhez. Ne feledjük, hogy ez még mindig az első évünk ebben az erős bajnokságban, mi pedig máris egy győzelemig és tíz dobogós helyezésig jutottunk. Figyelembe véve, hogy a tavaly év végi, bemutatkozó versenyeink egyikén már dobogóra állhattunk, szeretnénk idén még legalább egy futamot megnyerni.”
A 2013-as bajnokság félidején túl jár, a csapatok már a következő szezonra is készülnek. Mivel a technikai szabályok nagyban változnak, a jövő évi autók látványosan különbözni fognak a mostaniaktól.
„Az új aerodinamikai szabályok teljesen megváltoztatják az autó karakterisztikáját, sokkal több potenciált rejtenek és a mérnöki feladatokat még izgalmasabbá teszik. A szakembereink és a tervezőirodánk már lázasan dolgoznak az új koncepción. Miközben a jelenlegi autónkkal a világ távoli pontjain keményen küzdünk a helyezésekért, a műhelyünk már a jövő évre készíti elő a nyerő autónkat” – zárta Mariani.
Fotó: WTCC Media, TC2000
Írta: Major Zoltán
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
TEGNAP 18:22
WTCR
Nagy Daninak a kvali után akár a dobogó is elérhető Szlovákiában
TEGNAP 10:23