Nem sikerült bejutnia a Q2-be Michelisz Norbinak a WTCC Suzukai állomásán, a Zengő Motorsport pilótája mindkét futamon a 14. helyről indul majd. Bár az edzések során Norbi rendre ott volt a top12-ben, a legfontosabb pillanatban nem sikerült javítania. Pedig az FP2-höz képest jó hét tizedet gyorsult a narancs BMW, de ezúttal ez is kevés volt.
"Furcsa edzés volt, mert belülről úgy éreztem, hogy minden rendben, jó kört futottam. Kijöttem a Q2 végén, és kérdeztem, hogy akkor megyünk? Akkor mondták, hogy nem, mert nem jutottunk be. A második gyors körömön valaki meglökött, de pontosan nem tudom, ki volt az. Valószínűleg ott megsérülhetett kicsit az autó, és ezért nem sikerült javítanom a második szett gumin" - értékelt röviden Norbi.
A csapat nagyon pontosan felépítette a gumistratégiát. Egy új szettel kezdtek, amit a második etapra is fennhagytak, annyi különbséggel, hogy kicserélték a bal és jobb oldali abroncsokat. Ekkor jött a már említett lökés, ami miatt ki kellett jönni a második szett új Yokohamáért. Azon viszont már nem sikerült javítani.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
"Kicsit szétvet most az ideg. Az egész csapat nagyon sajnálja a dolgot, mert elég gyors volt az autónk ahhoz, hogy bejussunk a Q2-be. Bosszant, hogy eddig az egész hétvége során mi voltunk a legjobb BMW-s csapat, aztán az időmérőn olyanok előztek meg, akik eddig jóval mögöttünk álltak. Féltávnál Coronel belement Norbiba, ami eléggé megborította az egész edzést. Nem volt nagy lökés, de vittük magunkkal a a végéig. Norbi visszajött egy szett új gumiért, de amikor kiment a pályára, lecsúszott az aszfaltról, és leszakadt az autó eleje. Egész pontosan a kocsi alján található takarólemez. Úgyhogy kicsit olyan lett a BMW, mint egy zsák" - mesélte a történteket Zengő Zoli.
A pole pozíciót Alain Menu szerezte meg, aki egyhuzamban másodszor nyert időmérőt Suzukában. Mögötte Yvan Muller, Rob Huff és Alex MacDowall volt a sorrend, azaz a Chevrolet bebiztosította a gyártók világbajnoki címét. Nem kis meglepetésre Mehdi Bennani lett a legjobb BMW-s, a marokkói élete legjobb rajthelyezését megismételve ötödik lett.
A Yokohama kupa szempontjából rossz hír Norbinak, hogy a második futamon Stefano D'Aste startolhat az élről, Pepe Oriola pedig a második helyről; a két riválisnak tehát jó esélye van arra, hogy csökkentsék hátrányukat a privát összetettben.
Tiago Monteiro az utolsó pillanatban tudott beférkőzni a Hondával a legjobb 12 közé, a Q2-ben pedig 11. lett. Mindössze másfél tized választotta el attól, hogy megszerezze a pole pozíciót a második versenyre.
Nyári fejlesztőműszak ide, 30%-ban megújult autó oda, a Ford továbbra sem találja a kiutat gödörből, James Nash és Tom Chilton meg sem tudta közelíteni az első 12-t. Előbbi a 19., utóbbi a 21. helyen zárta az időmérőt. Pedig a 21 fokos levegő hőmérséklet nem mondható kifejezetten magasnak. Attól tartok, komoly reszelés vár a csapatra a télen, és valószínűleg nem ártan szerződtetni egy tapasztalt fejlesztőpilótát.
Hiroki Yoshimoto az Q1-ben már nem tudta megismételni a szabadedzéseken mutatott teljesítményét, 17. lett a SUNRED Leónnal. Az FP2-ben harmadik Fernando Monje 16.-ként zárt, Tom Boardman pedig élete legjobb WTCC-s rajthelyét ismételte meg azzal, hogy Michelisz Norbi mögött 15. lett.
A Bamboo ismét hozta a formáját Suzukában, mindkét autójuk bekerült a Q2-be. MacDowall fantasztikusan ment, negyedik lett a gyári Chevyk mögött, és megszerezte a privát pole-t. A Q1-ben O'Young is biztatóan szerepelt, de egy kicsúszás megpecsételte a sorsát; 12.-ként zárt.
A Q1 végeredménye:
A Q2 végeredménye:
FONTOS! Kérlek csatlakozz a Túraautó Hírblog Facebook Csoportjához ITT.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21