Megijedni azért nem kell, nem akkumulátorban tárolt elektromos áramról, és nem is hidrogénről van szó, tehát maradnak a belső égésű motorok. 

Viszont az új üzemanyagszállító, a P1 Racing Fuels idéntől olyan benzint szállít a Túraautó Világkupába, melynek 15%-a megújuló alapanyagokból származik. És ez csak a kezdet. 
A bajnokság közleménye szerint a hozzáadott bio-üzemanyag nem lesz hatással az autók teljesítményére, a 15% pedig csak az első lépés: az út végén egy 100%-ig megújuló forrásból származó üzemanyag lötyög az egyelőre még csak elképzelt hordókban. 
WTCR
Yvan Muller: ha brutális BoP-t kapsz, arra csak ez a megoldás
4 ÓRÁJA
Normál versenybenzinhez hozzáadott anyag egy része bioetanol, amit fás biomasszából és cellulózból állítanak elő, másik része pedig teljesen megújuló bioszintetikus üzemanyag. 
A váltásra azt követően került sor, hogy a WTCR szerződése lejárt a MOL Csoporthoz tartozó olasz Panta céggel, amely a kezdetek óta a sorozat üzemanyag-beszállítója volt. A berlini központú P1 Racing Fuels az FIA által kiírt pályázaton nyerte el a megbízást, amely egyelőre két évre szól. 
"A P1 Racing Fuels céggel kötött hivatalos beszállítói megállapodás egy fontos lépés afelé, hogy 100%-ig megújuló forrásból származó üzemanyagot használjunk. A P1 Racing Fuels nem csak egy egyedileg gyártott üzemanyagot szállít nekünk, hanem az általános költségcsökkentés jegyében mindezt alacsonyabb áron"'
- mondta Allan Gow, az FIA Túraautó Bizottság elnöke.
"Hiszünk benne, hogy az autósport jövője a nem fosszilis alapú üzemanyagokban rejlik, és örülünk, hogy részesei lehetünk annak, ahogy a WTCR egy fontos lépést tesz a fenntarthatóbb jövő irányába"
- tette hozzá Martin Poplika, a P1 Racing Fuel ügyvezető-igazgatója. 
Mivel az autóipart jelenleg elé sok külső tényező kényszeríti az elektromos-autó fejlesztésre, egy 100%-ig megújuló forrásból származó üzemanyag még nem hozná vissza a gyártók dollármillióit az iparágba, viszont ez az irány a nyomás egy részét leveheti a hagyományos, robbanómotoros versenysportról. 
A Túraautó Világkupa mellett az Eurosport Events által szervezett másik fontos nemzetközi sorozat, a Rali Európa-bajnokság is a P1 Racing Fuellel kötött megállapodást. 
Sochi
Újabb hírek a kórházba került Tiago Monteiro állapotáról
TEGNAP 14:01
Sochi
Yvan Muller: Azcona megértő volt, mert vele is történt már hasonló
01/12/2021 14:39