Zengo_BMW_Dayraut

Fotó: Eurosport

Az 'fiawtcc.com' oldal értesülése szerint a francia ANOME istálló megvásárolta a Zengő Motorsport egyik BMW 320 TC-jét, amellyel rajthoz szeretnének állni a komplett 2013-as WTCC szezonban. Egyelőre annyi biztos, hogy a monzai versenyen elindulnak, és az ott szerzett tapasztalatok alapján döntenek a folytatásról. A francia csapat komoly túraautós múlttal rendelkezik, éveken át versenyeztek a Francia Szupertúraautó bajnokságban, de indultak a német hosszútávú versenyeket összefogó VLN Endurance Cup-ban is.
Az ANOME múlt héten már tesztelt a fehér "vesékről" könnyen felismerhető ex-zengős BMW-vel, e hét csütörtökön pedig Monzában folytatják a felkészülést. Az autót a 42 éves toulouse-i Jean-Philippe Dayraut vezeti majd, aki szintén figyelemreméltó pályafutást tudhat maga mögött. A kezdeti formaautós sikerek után 2001-ben megnyerte az azóta már megszüntetett Francia Túraautó Bajnokságot, és ezzel olyan nagyságok közé került a neve, mint Jean-Louis Schlesser, Jean Ragnotti, René Metge, Frank Biela, Laurent Aiello, és Yvan Muller. Dayraut volt egyébként az első, aki már nem superturismo, hanem sziluettautóval lett bajnok.
WTCR
HIVATALOS! Négy autóval tér vissza idén a Zengő Motorsport a WTCR-be
12 ÓRA
A francia később más téren is a háromszoros világbajnok nyomába eredt, ő lett Muller örököse az Andros Trohpy jégrali bajnokságban, amelyet eddig négy alkalommal nyert meg a KIA, a Skoda, a BMW és a Mini gyári pilótájaként (08, 09, 11, 13). Nem mellékesen győzött a Peugeot RC kupában (2004) és második lett az International GT Open sorozat GTS kategóriájában a Le Mansról ismert Luxury Racing színeiben. Ja, és maga is elindult a francia egynaposon 2001-ben, ám a francia szövetség színeiben induló Dodge Viper nem látta meg a kockás zászlót.
Legutóbbi őrült kalandja során egy Dacia Dusterrel indult a Pikes Peak-en, ahol az 'unlimited' kategóriában harmadik lett, 26 másodperc lemaradással Nobuhiro Tajima mögött.
"Nagyon elszántak vagyunk, hogy összehozzuk ezt a programot, és reméljük, sikerült olyan jó eredményeket elérni Monzában, amellyel biztosíthatjuk részvételünket a teljes szezonra. Tudjuk, hogy ez egy komoly kihívás, és sok munka áll még előttünk, de erős bennünk a motiváció, mivel ez a program hatalmas előrelépést jelentene a csapatunk számára. Régóta álmodunk már arról, hogy egy olyan komoly nemzetközi bajnokságban induljunk, mint a WTCC, és ez az álom most valóra válhat" - mondta Nicolas Boillot, csapatmenedzser.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Újabb két Hyundai csatlakozik a WTCR mezőnyéhez
17 ÓRA
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21