Zengo_BMW_Dayraut

Fotó: Eurosport

Az 'fiawtcc.com' oldal értesülése szerint a francia ANOME istálló megvásárolta a Zengő Motorsport egyik BMW 320 TC-jét, amellyel rajthoz szeretnének állni a komplett 2013-as WTCC szezonban. Egyelőre annyi biztos, hogy a monzai versenyen elindulnak, és az ott szerzett tapasztalatok alapján döntenek a folytatásról. A francia csapat komoly túraautós múlttal rendelkezik, éveken át versenyeztek a Francia Szupertúraautó bajnokságban, de indultak a német hosszútávú versenyeket összefogó VLN Endurance Cup-ban is.
Az ANOME múlt héten már tesztelt a fehér "vesékről" könnyen felismerhető ex-zengős BMW-vel, e hét csütörtökön pedig Monzában folytatják a felkészülést. Az autót a 42 éves toulouse-i Jean-Philippe Dayraut vezeti majd, aki szintén figyelemreméltó pályafutást tudhat maga mögött. A kezdeti formaautós sikerek után 2001-ben megnyerte az azóta már megszüntetett Francia Túraautó Bajnokságot, és ezzel olyan nagyságok közé került a neve, mint Jean-Louis Schlesser, Jean Ragnotti, René Metge, Frank Biela, Laurent Aiello, és Yvan Muller. Dayraut volt egyébként az első, aki már nem superturismo, hanem sziluettautóval lett bajnok.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
EGY NAP
A francia később más téren is a háromszoros világbajnok nyomába eredt, ő lett Muller örököse az Andros Trohpy jégrali bajnokságban, amelyet eddig négy alkalommal nyert meg a KIA, a Skoda, a BMW és a Mini gyári pilótájaként (08, 09, 11, 13). Nem mellékesen győzött a Peugeot RC kupában (2004) és második lett az International GT Open sorozat GTS kategóriájában a Le Mansról ismert Luxury Racing színeiben. Ja, és maga is elindult a francia egynaposon 2001-ben, ám a francia szövetség színeiben induló Dodge Viper nem látta meg a kockás zászlót.
Legutóbbi őrült kalandja során egy Dacia Dusterrel indult a Pikes Peak-en, ahol az 'unlimited' kategóriában harmadik lett, 26 másodperc lemaradással Nobuhiro Tajima mögött.
"Nagyon elszántak vagyunk, hogy összehozzuk ezt a programot, és reméljük, sikerült olyan jó eredményeket elérni Monzában, amellyel biztosíthatjuk részvételünket a teljes szezonra. Tudjuk, hogy ez egy komoly kihívás, és sok munka áll még előttünk, de erős bennünk a motiváció, mivel ez a program hatalmas előrelépést jelentene a csapatunk számára. Régóta álmodunk már arról, hogy egy olyan komoly nemzetközi bajnokságban induljunk, mint a WTCC, és ez az álom most valóra válhat" - mondta Nicolas Boillot, csapatmenedzser.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00