Az ETCC-ben induló csapatok jelentő része fellélegezhet, a TouringCarTimes értesülései szerint ugyanis kitiltják a dízel motorokat az Európa-bajnokságról, és 2013-ban csak szívó kétezres benzinesek mehetnek majd az S2000-es kategóriában. Az idei szezont gyakorlatilag teljesen egyhangúvá tették a TDi motoros SEAT-ok, lehetetlen volt felvenni velük a harcot. A bajnokság nyolc futamából hetet dízel León nyerte, ebből hatszor a későbbi bajnok Fernando Monje győzött.
A SEAT León TDi 2009-ben mutatkozott be az ETCC-ben, méghozzá Michelisz Norbival a volán mögött. A zengős pilóta az első futamot megnyerte a bragai pályán, a másodikon viszont ötödik lett, így az összetettben a harmadik hely jutott neki James Thompson (Honda Accord) és Franz Engstler (BMW 320si) mögött. A hat fordulós 2010-es ETCC szezonban Michel Nykjaer indult a dízel Leónnal, bár csak az utolsó négy versenyen tudott részt venni. Ám azt a négyet megnyerte, és végül csak négy ponttal maradt el az összetettben James Thompson mögött. 2011-ben ismét kétfutamos lett az Eb, és ezúttal Pepe Oriolára bízták a TDi-t, aki a második versenyt megnyerte, de egy ponttal így is a hondás Fabrizio Giovanardi mögé szorult.
Bár a végleges döntés még nem született meg, nagyon úgy fest, hogy 2013-ra kitiltják a TDi-ket az Európa-bajnokságról. A WTCC-ben  ez gyakorlatilag már megtörtént, Tom Boardman csak külön engedéllyel használhatta a dízel motort, amíg nem kapta meg az ORECA által fejlesztett új SEAT blokkot.
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
5 ÓRÁJA
A csapatok egyhangú döntése alapján korábban a BTCC-ből is kizárták már a TDi-t, miután a SEAT a 2008-as szezon végén kiszállt a brit bajnokságból.
A hír hallatán fellélegezhet az Unicorse és az Apex istálló is, a két magyar csapat ugyanis nem kevés pénzt és munkát fektetett S2000-es autóikba (Alfa Romeo 156 és Peugeot 407), a dízelek kitiltásával pedig az abszolút futamgyőzelemre is esélyesek lehetnek, ha jó munkát végeznek.
externalFONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.http://wtccblog.hu/?p=3138None
Fotó: ETCC Media
WTCR
Újabb szenzációs bejelentést tett a Zengő Motorsport
TEGNAP 08:38
Hungaroring
Már kaphatók a belépők a magyarországi WTCR-futamra
TEGNAP 19:25