Alfa_kiss_Teszt_automellett

Fotó: Eurosport

Két Norbival a mezőnyben ma kezdetét vette a 2014-es Túraautó Európa-bajnoki szezon a Le Castellet közelében található Paul Ricard versenypályán. Mindkét magyar az S2000 névre keresztelt kategóriában indult, amely a 2011 előtti, tehát a 2.0 literes szívó WTCC-s autókat takarja.
Kiss Norbi az Unicorse színeiben egy ex-WTCC-s Alfa Romeo 156-tal megy, míg Nagy Norbi a VB-re fellépő Dusan Borkovic tavalyi futamgyőztes Chevrolet Cruze-át szerezte meg a 2014-es esztendőre. Ez a két technika azonban idéntől a "másodvonalba" tartozik, hiszen ebben az évben már a tavalyig a világbajnokságon futó 1.6 turbós autókkal is be lehet nevezni az EB-re.
WTCR
HIVATALOS! Négy autóval tér vissza idén a Zengő Motorsport a WTCR-be
2 PERC
Az ETCC mezőnyének ma két egyórás tesztet rendeztek Franciaországban, nem sokkal a WTCC mezőny 30 perces menete után.
Arra előzetesen is számítani lehetett, hogy a többszörös magyar bajnok Kiss Norbi kemény ellenfél lesz mindenkinek a kategórián belül, ám a Kamion EB-n vitézkedő pilóta még ezen is túltett, és masszívan megszorongatta a sokkal erősebb 1.6 turbós gépeket is.
Az S2T névre keresztelt legnagyobb kategória hat versenyzője közül csak három bírt Norbi Alfájával, Igor Skuz, Nikolay Karamyshev és Franz Engstler végzett előtte, Mikhail Grachev, Mato Homola és Aytac Biter viszont mögé szorult. A kategórián belül óriási volt Kiss Norbi fölénye, a mögötte másodikként végző címvédő Petr Fulin 1.3 másodpercet kapott tőle. Mindezt úgy, hogy a cseh fiú az elmúlt két évet ezzel a BMW 320si-vel versenyezte végig az EB-n, miközben a magyar pilóta néhány hete ült először az Alfában.
A második teszten Norbi összesen négy kört ment az autóval, mivel eltört benne a féltengely, amit azonban a csapat gyorsan kicserélt. Ilyen előzmények után viszont semmi ok az aggodalomra.

NagyNorbi_etcc_pr

Fotó: Eurosport

A mezőny másik magyar pilótája, Nagy Norbi egyelőre még szokja a Chevrolet, ő tavaly egy kupás SEAT-tal ment az ETCC-ben, és kell még egy kis idő az átálláshoz. Az MGS Racing pilótája az első teszten 23. a másodikon pedig 22. lett, ami a kategórián belül egy kilencedik és egy tizedik helyet jelentett.
"Sajnos a terveinkkel ellentétben nem sikerült odahaza tesztelnünk a Chevrolet-vel, így ez volt az első találkozásom az autóval. Nagyon más mint a SEAT, de elképesztően tetszik, és jó érzés volt menni vele. Ez az első nap arról szólt, hogy megszokjam az autót, és szerencsére műszaki gond sem hátráltatott minket. Rengeteg dolgot kipróbáltunk, és jó érzésekkel zártuk a teszteket" - mondta Nagy Norbi a WTCC Blognak.
Az első teszt eredménye:

ETCC_T1_pr

Fotó: Eurosport

A második teszt eredménye:

ETCC_T2_pr

Fotó: Eurosport

Az ETCC mezőny programja holnap 8:30-kor folytatódik az első szabadedzéssel.
Fotó: WTCC Blog, MGS Racing
[ad#2]
WTCR
Újabb két Hyundai csatlakozik a WTCR mezőnyéhez
5 ÓRA
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21