Chilton_chn_arc

Fotó: Eurosport

Két eseménydús futamot hozott a WTCC idei utolsó előtti fordulója Sanghajban. Különösen az elsőn pörögtek az események, hiszen a rajt előtt nemsokkal leeső csapadék rendesen összekuszálta a szálakat. A WTCC hivatalos honlapjának segítségével megint összedobtuk a két kínai futam legfontosabb történéseit.
Első futam
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Rajtsorrend: Muller, Chilton, Oriola, Nash, MacDowall, Rydell, Michelisz, Huff, Tarquini, Monteiro.Rajt előtt - leesik az eső, totális káosz a gumiválasztásnál. Oriola, Rydell és a két Bamboo Chevy esőgumit tesz fel, Muller és Chilton előre slicket, hátra esőt, Huff és a két Honda pedig a csak slick felállásra szavaz. A sötétedés és a köd miatt három körrel csökkentik a versenytávot.Rajt - a biztonsági autó mögött indul a verseny.3. kör - kimegy a biztonsági autó.3. kör - Oriola az élen, miután megelőzte Mullert és Chiltont.3. kör - Valente és Ng ütköztik, a spanyol a sóderágyban ragad.4. kör - Rydell megelőzi MacDowallt és Nash-t, feljön a 4. helyre.5. kör - MacDowall és Huff oda vissza előzgeti egymást a 6. helyért.7. kör - Muller és Chilton visszaelőzi Oriolát.7. kör - Tarquini elmegy Huffnak, és feljön a 7. helyre.8. kör - Nash, MacDowall és Tarquini is megelőzi Rydellt, aki visszacsúszik 7.-nek.9. kör - Rydell a 11. helyig esik vissza.9. kör - Huff megelőzi Micheliszt, feljön 7.-nek.10. kör - Thompson megelőzi Monteirot, és ezzel már 9.12. kör - Boardman is elmegy Monteironak, a brit ezzel 10.12. kör - Nash és MacDowall megelőzi Oriolát, aki már csak 5.12. kör - Huff megelőzi Tarquini, megszerzi a 6. helyet.12. kör - Boardman és Thompson is megelőzi Micheliszt, aki így 10.12. kör - A célegyenesben Muller átadja a vezetést Chiltonnak.Befutó - Chilton, Muller, Nash, MacDowall, Oriola, Huff, Tarquini, Thompson, Boardman és Michelisz szerez pontot.

Michelisz_sanghaj_r2_honda

Fotó: Eurosport

Második futam:
Rajtsorrend: Monteiro, Tarquini, Huff, Michelisz, Rydell, MacDowall, Nash, Oriola, Chilton, MullerRajt - Monteiro megőrzi a vezetést, Michelisz elmegy Huff mellett, és ezzel 3.1. kör - Coronel megelőzi Barthot a 9. helyért.2. kör - Coronel elmegy O'Young mellet, és már 8.4. kör - Barth elmegy O'Youngnak, feljön a 8. helyre.5. kör - Coronel levadássza Oriolát, és ezzel már 7.5. kör - D'Aste elmegy O'Young mellett, feljön 10.-nek.7. kör - Muller megelőzi Nash-t az ötödik helyen.7. kör - Barth és O'Young ütközik, MacDowallt is feltartják.8. kör - Coronel is elmegy Nash-nek, és ezzel 6.9. kör - Nash és Oriola visszaelőzi Coronelt, aki visszaesik 7.-nek.10. kör - Muller és Huff összeér, miközben a 4. helyért harcol.Befutó - Monteiro, Tarquini, Michelisz, Huff, Muller, Nash, Oriola, Coronel, D'Aste és Chilton szerez pontot.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21