A holtszezon elején még rendszeresen számoltunk velük, az utóbbi időben viszont hitetlen módon letettünk az érkezésükről. Szerencsére ránk cáfoltak, és ott lesz a WTCC 2013-as mezőnyében a svéd NIKA Racing, amely egy Chevrolet Cruze-zal nevez az idei szezonra. A csapat az elmúlt években a Skandináv Túraautó Bajnokságban (STCC) szerepelt a Chevyvel, ahol 2011-ben Rickard Rydell révén megszerezték a bajnoki címet, az elmúlt három évben pedig rendre besöpörték a csapat elsőséget.
Az STCC azonban idén szakított a hagyományos utcai kasztnikra épülő autókkal, és a DTM-hez hasonló sziluettekre alapuló szabályrendszert vezetett be, amiből Nicklas Karlsson és csapata nem kért. Hosszú hallgatás után a svéd csapat ma bejelentette, hogy fellép a WTCC-be, ahol egy Chevrolet Cruze-zal versenyeznek majd.
"Ez egy nagyon fontos pillanat a NIKA Racing életében. Évek óta dolgoztunk a háttérben azon, hogy ott lehessünk a WTCC-ben, és a mai bejelentéssel egy nagyon régi álom válik valóra. Két igen sikeres évet töltöttünk a Chevrolet-vel az STCC-ben, és úgy éreztük, itt az idő feljebb lépni, és megmérkőzni a legjobb túraautósokkal. Tisztában vagyunk azzal, hogy egy rendkívül nehéz feladat áll előttünk, ezért szerény elvárásokkal vágunk neki a szezonnak, de a célunk, hogy hosszabb távon biztosítsuk a helyünket ezen a szinten. Hálásak vagyunk a szponzorainknak, akik lehetővé tették ezt a váltást" - mondta Nicklas Karlsson, a NIKA csapatfőnöke.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
A versenyző kilétét csak később hozza nyilvánosságra a svéd alakulat, ám azonnal megkezdődtek a találgatások. A legtöbben Rickard Rydell visszatérésének örülnének, ám a svéd klasszis nemrég bejelentette, idén nem versenyez, helyette televíziós szakértőként dolgozik majd. Felmerült a csapat másik korábbi versenyzője, Michel Nykjaer is, aki régóta a WTCC-s visszatérésen dolgozik, illetve Robb Holland nevét is emlegetik (bár őt lassan mindenhova eladták már :D).
Az viszont biztos, hogy a NIKA korábbi STCC-s csapatfőnöke, Stefan Lindberg a WTCC-s programban is szerepet kap, sport-koordinátorként.
"A svéd motorsport számára nagyon fontos dolog, hogy egy ilyen alakulat, mint a NIKA Racing ott lehet a WTCC mezőnyben. Az elmúlt két évben szerzett két STCC bajnoki cím mutatja, hogy van elég erő a csapatban ehhez a váltáshoz. A WTCC program rengeteg új kihívás elé állít bennünket - nem csak logisztikailag - de már várjuk ezeket a feladatokat. Szerintem képesek lehetünk meglepetést okozni idén néhány futamon" - tette hozzá Lindberg.
A csapat tavaly rajthoz állt az idénynyitó monzai versenyen, ahol Rydell az első futamon negyedik lett Yvan Muller, Rob Huff és Gabriele Tarquini mögött.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21