Lotti_neve

Fotó: Eurosport

Röviddel azt követően, hogy nyilvánosságra hozták Marcello Lotti távozását a Túraautó Világbajnokság, kiszivárogtak az első hírek az új vezetőség összetételéről. A TouringCarTimes jelentése szerint Francois Ribeiro veszi át az olasz korábbi feladatait Motorsport Igazgatóként, míg a Chevrolet gyári csapatának korábbi vezetője, Eric Néve tanácsadóként segíti a WTCC irányítását.
Ribeiro korábban a Rali Európa-bajnokság (ERC) újjászervezésében vállalt szerepet, amely az Eurosport Events által szervezett Interkontinentális Ralibajnokság (IRC) helyét vette át.
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
18 ÓRA
Néve a 2012-es szezon végén a Chevrolet kivonulásával párhuzamosan távozott a WTCC-ből, és az elmúlt szezont a HWA igazgatóságában töltötte, amely a Mercedes DTM és Forma-3-as programjáért felel.
A legújabb híradások szerint Lotti, aki a kezdetek óta a WTCC első embereként tevékenykedett közös megegyezéssel bontott szerződést az Eurosport Events-el, néhány hónappal azelőtt, hogy debütált volna az általa végigvitt jelentősen átdolgozott szabályrendszer.
Ahogy azt korábban ígérték, valóban házon belül találták meg Lotti utódját, Francois Ribeiro ugyanis tavaly már a WTCC alkalmazásában állt.

lotti_ribeiro

Fotó: Eurosport

Fenti kép: Marcello Lotti (balra) és Eric Néve (jobbra)Lenti kép: Marcello Lotti (balra) és Francois Ribeiro (jobbra)
Fotó: Eurosport, WTCC Media
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32