Franz Engstler és csapata hirdetéseivel vannak tele jelenleg a használt versenyautókkal foglalkozó oldalak, a német veterán tehát úgy tűnik, kiárusításba kezd. Az egyik német oldalon eladásra kínál egy 1.6 turbós és egy szívó kétezres BMW 320-at, ráadásul konkrét árat is pöttyentett mellé, ami segít kicsit eligazodni.
A 320 TC-től, azaz az 1.6 turbós motorral szerelt WTCC-s változattól 120.000 euró környéki összegért válna meg, a régebbi specifikációjú ETCC-s 320si-hez viszont már "potom" 55.000-ért hozzá lehet jutni.
Az Engstler-autók használt oldalakon történő megjelenése nem meglepetés. A német veterán korább a WTCC Blognak úgy nyilatkozott, szeretne 2015-ben is a Túraautó Világbajnokságon versenyezni, ám a technikai előírások értelmében erre már csak TC1-es autóval lesz lehetőség.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
A Marcello Lotti által fémjelzett TC3 International Series miatt egyelőre nagyon nehéz megmondani, milyen sorsra juthatnak az 1.6-os és a 2.0 literes S2000-es autók. Ha az ex-WTCC vezér bajnoksága bejön, gyorsan eltűnhetnek a színtérről.
Az Engstler-vásár is ezt a forgatókönyvet erősíti. Egyelőre nem tudni, az FIA milyen szerepet szán a Túraautó Európa-bajnokságnak, ám jelenleg pont olyan autókkal lehet indulni ebben a sorozatban, amelyeket a német veterán árul, azaz látszólag nem áll túl jól a TC2 szénája.
A BMW-k piacra dobása két dolgot is jelenthet az Engstler Motorsport számára. Az egyik, hogy TC1-es autóval mennek jövőre a WTCC-ben, a másik pedig, hogy hagyják a Túraautó Világbajnokságot, és inkább a TC3-ban próbálnak szerencsét, kisebb dicsőségért, de alacsonyabb költségekkel. Bár őket ismerve akár mindkettő együtt is elképzelhető.
Bende Imi barátomtól tudom, hogy vannak jelek, amelyek arra utalnak, a BMW is beszállhat a TC3-ba. A bajorok idén dobták piacra új kupás autójukat, a 235i Cup-ot, amelyben ugyan egy hathengeres, 3.0 literes motor van, ám azt nem nehéz kicserélni egy 2.0 literes turbóra. Imiék érdeklődtek is az autóval kapcsolatban, ám a BMW Motorsporttól azt a választ kapták, jelenleg nem elérhető, mert valami máson dolgoznak. Talán ezen?
Nem Engstler papa az egyetlen, aki TC2-es autót árul ezekben a napokban, a cseh Krenek Motorsport is pénzzé tenne két szívó 2000-es 320si-t, amellyel jelenleg az ETCC-ben versenyez. Náluk viszont nincs konkrét ár. Egyelőre tehát úgy tűnik, egyre több csapat szabadulna az ex-WTCC-s, jelenlegi ETCC-s technikáktól.
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21