Engstler_Aut_kupa_25

Fotó: Eurosport

Szép dolog, ha az ember barátok között van, Franz Engstler pedig szinte hazatért múlt hét végén a Salzburgringre. És az "otthoniak" nem felejtették el az elmúlt évek emlékezetes pillanatait. 25 éve már, hogy Engstler papa először rajthoz állt az ausztriai pályán, egészen pontosan 1988-ban történt egy német Forma-3-as versenyen.
A jó öreg Franz azóta sok kalandot megélt. Versenyzett a régi DTM-ben, majd utódjában, az STW-ben is. 2007-ben megnyerte az ADAC Procar sorozatot, és abban az évben mutatkozott be a WTCC-ben, amelyhez azóta is hűségesen ragaszkodik.
WTCR
Boldizs Bence a Cupránál kétszer erősebb GT-autót próbálhatott ki
18 ÓRÁJA
A Salzburgring főnöke, Alexander Reiner egy díszes serleggel emlékezett Engstler elmúlt 25 évére.
"Mindig is nagy élmény volt a Salzburgringen versenyezni. Hihetetlen, hogy 25 év telt el azóta, hogy először mentem itt" - idézi Engstlert a Motorsport-Total.
Az a bizonyos első verseny nem is akármilyen társaságban zajlott.
"Többek között Michael Schumacher is ott volt, de több neves csapattársam is akadt a mezőnyben. Már akkor lehetett látni, hogy mennyire erős a Forma-3. Kemény csatákat vívtunk, de közben nagyon élveztük" - meséli tovább az 51 éves német.
Szinte szerénység volt Engstler papa részéről csak Schumacher nevét kiemelni, hiszen találunk még néhány igazi klasszist abban a mezőnyben. Csak néhány ismerős név: Joachim Winkelhock (ő lett a bajnok '88-ban), Frank Biela (ötszörös Le Mans 24h győztes), Michael Bartels (négyszeres FIA GT bajnok). A mezőny tagja volt még a tragikus sorsú Kesjár Csaba is, aki 19. lett az összetettben, illetve rajta kívül még egy magyar szerepelt a bajnokságban, Kövesdán András személyében.
Visszatérve Engstler papára, egy dolog nem változott az évek során, még mindig imád versenyezni.
"Szeretem a munkám. Nem sokan mondhatják ezt el magukról. Az elmúlt 25 évben sok nagyszerű ember állt mellettem, és most szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, akivel együtt dolgozhattam" - zárta Engstler.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Kanyart neveztek a Túraautó Világkupa bajnokáról
21/09/2021 15:05
WTCR
Egy döbbenetes szám, ami megmutatja a TCR sikerét
20/09/2021 08:51