Engstler_bmw_etcc

Fotó: Eurosport

A WTCC-s tervekről ugyan továbbra sincsenek konkrétumok, egy hivatalos bejelentéssel azért szolgált nemrég az Engstler Motorsport: idén is ott lesznek a Túraautó Európa-bajnokságon két BMW 320si-vel (szívó 2.0 literes). Az autókat a svájci Christian Fischer és a bolgár Plamen Kralev vezeti majd.
"Nagyon elégedettek vagyunk az idei pilótafelállással, és szeretnék a bajnoki címért harcolni. Christiannak volt egy elég csúnya balesete tavaly a Salzburgringen, és emiatt ki kellett hagynia pár versenyt. Idén azonban már kiváló formában van, és várja a bajnokság kezdetét."
WTCR
HIVATALOS! Négy autóval tér vissza idén a Zengő Motorsport a WTCR-be
13 ÓRA
"Plamen Kralev egy igen motivált versenyző, profi hozzáállással és rengeteg tapasztalattal."
"Március végén kezdjük a tesztprogramot, és igyekszünk minél inkább formába lendülni a kihívások előtt" - mondta Kurt Treml, az Engstler Motorsport csapatmenedzsere.
Meglátásom szerint ez a hír megerősíti annak valószínűségét, hogy Engstlerék ott lesznek a WTCC-ben. A német csapat ugyanis nem az 1.6 turbós autóit nevezte az ETCC-re, tehát gyanítható, hogy a világbajnokságok akarnak menni velük a Yokohama kupában.
A két ETCC-s BMW az Unicorse Alfa Romeo 156-osának illetve Nagy Norbi Chevrolet-jének egyik fontos ellenfele lehet idén az EB-n.
Fotó: ETCC Media
WTCR
Újabb két Hyundai csatlakozik a WTCR mezőnyéhez
18 ÓRA
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21