Franz Engstler számára közepesen alakult a sonomai WTCC hétvége, a német pilóta, aki tavaly még futamot nyert Oscherslebenben, mindkét versenyen pontot szerzett, ám a szezon első felében mutatott formájától továbbra is elmarad. A rutinos, 51 éves német BMW májsztró talán éppen ezért érezte szükségét, hogy valamivel feldobja a hangulatát, mielőtt távozik az Egyesült Államokból.
Meg is találta a módját, San Diegóban kipróbálta az All German Motorsport 750 LE-s, BMW motoros buggyját, amivel a csapat a legendás amerikai Baja 1000 névre hallgató tereprali / offroad versenyen indul majd. Az istállót Engstler főszponzora, a Liqui Moly támogatja, és a korábbi ralisztár, a '91-es VB szezon hatodik helyezettje, Armin Schwarz vezeti majd.
"Sosem tudtam elképzelni, hogy miként lehet ilyen hatalmas tempóval versenyezni a sivatagban. Nagy hatást tett rám az autó ereje és a felfüggesztés is. Senki és semmi nem képes megállítani ezt a szörnyet. A felfüggesztés, különösen a rugóút tekintetében teljesen eltér a BMW 320 TC-től. A WTCC-ben a rázókő is elég, hogy a futómű elérje a határait" - ámuldozott Engstler papa.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
EGY ÓRA
Reméljük a lelkesedést magával hozta Amerikából, de a vezetési stílust jobb, ha ott hagyta Schwarzéknak, mert azzal Suzukában nem sokra menne.
Fotó: All German Motorsport
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00