Boxutca_general

Fotó: Eurosport

Úgy tűnik, elbúcsúzhatunk a kora reggeli álmos WTCC bambulástól, legalábbis az európai hétvégéken, a Motorsport-Total értesülése szerint ugyanis 2014-től eltörlik az eddig általában reggel 8-kor tartott bemelegítő edzést. Az indoklás szerint a warm up nem sok haszonnal jár a csapatoknak, így értelmét vesztette.
A vasárnap reggeli bemelegítő edzés a WTCC első szezonja, azaz 2005 óta minden versenyen része volt az időtervenk, 2014-től kezdődően viszont egyből az első futammal indul majd a vasárnapi program.
WTCR
Boldizs Bence a Cupránál kétszer erősebb GT-autót próbálhatott ki
18 ÓRÁJA
A warm up eredeti szerepe az volt, hogy a szombati időmérő edzést követően vasárnap a versenyek előtt a csapatok még utoljára kipróbálhassák a futamokra beállított autókat. A jelek szerint azonban ezt már sokan nyűgnek tartották, Sanghajban például a komplett All-Inkl.com Racing kihagyta a 15 perces körözést.
A Forma-1-ben már 2003-ban eltörölték a vasárnapi bemelegítő edzést, és a jelentősebb nemzetközi sorozatok közül egyedül a WTCC őrizte ezt a formulát.
"Reggel általában teljesen más körülmények vannak, mint délután. Valójában csak akkor van szükség a warm up-ra, hogy valamit állítani akarsz, de ha minden rendben, akkor teljesen felesleges vasárnap reggel pályára menni" - mondta Tom Coronel a Motorsport-Totalnak.
Az anyagi terhek mellett kockázatot is jelent a bemelegítő edzés, ki ne emlékezne az idei marrakeshi hétvégére, amikor Tom Boardman egy fékhiba miatt a warm up-on törte össze a SEAT úgy, hogy utána több fordulót is kénytelen volt kihagyni.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Kanyart neveztek a Túraautó Világkupa bajnokáról
21/09/2021 15:05
WTCR
Egy döbbenetes szám, ami megmutatja a TCR sikerét
20/09/2021 08:51