Gabriele Tarquini szerint a Chevrolet közelgő búcsúja miatt a Cruze-ok Brazíliában már maximális teljesítményen futnak, éppen ezért lehetetlen lesz közel kerülni hozzájuk a hétvége során. Az olasz pilóta a portugáliai versenyen határozottan állította, hogy Chevrolet gyári autóit tudatosan visszafogják, ezért sikerült néha megszorongatnia őket a "félgyári" SEAT Leónnal.
Tarquini Portugáliában pole pozíciót szerezett, és második lett az első futamon Yvan Muller mögött. Mindez három héttel azután történt, hogy a Salzbrugringen mindenkit letaroltak a Cruze-ok, az első versenyen hármas győzelmet arattak, a másodikon is ez történt volna, ha nem kap defektet mindhárom gyári kocsi.
"A Salzburgringen esélyem sem volt szélárnyékot fogni mögöttük, az egyenesben 100 méterrel lehagytak. Ezen a pályán (Portimao) viszont simán mentem velük, ami elég furcsa. Én ugyanazzal a motorral megyek, aminek ugyanaz a teljesítménye, úgyhogy szerintem ők játszanak a motorjukkal. Tapasztalatból beszélek, hiszen korábban mi is csináltunk ilyet a SEAT-nál. Olyan erős volt az autó, hogy néha nem használtuk ki a maximális képességeit" - mondta Tarquini még Portimaoban.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Curitibában a teszten, a két szabadedzésen és az időmérőn is a három gyári Chevy bérelte ki az első három helyet, ráadásul a bamboos privát autók is feljöttek mögéjük Nykjaerrel és MacDowall-el. Tarquini szerint azért, mert most már az autó tényleges teljesítményét láthatjuk.
"Most nem játszanak politikai játszmákat, hanem folyamatosan maximális teljesítményen mennek. Biztos vagyok benne, hogy minden hátralévő versenyt meg akarnak nyerni. Ez a valós különbség" - nyilatkozta az olasz az Eurosportnak.
A Chevroletnek eddig elemi érdeke volt, hogy a WTCC ne váljon komolytalanná, ezért egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy egy-két pályán teret engedtek a konkurenciának. Arra viszont már tavaly is nagyon figyeltek, hogy a bajnoki cím sorsa csakis az ő pilótáik között dőljön el.
Fotó: fiawtcc.com
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21