Huff_monza_r1

Fotó: Eurosport

Újabb élménnyel gazdagodhat az All-Inkl.com Münnich Motorsport csapata: a hétvégére Marokkóba érkeztek a WTCC második fordulójára. A GT1-es világbajnok alakulatnak ez lesz az első utcai versenye az S2000-es SEAT León-nal.
“Az utcai pályák mindig különlegesek; tavaly év végén Makaóban már volt szerencsém megtapasztalni ezt. A hőség okozhat némi problémát, akár 30 °C is lehet, ami rendkívüli koncentrációt követel. A legfontosabb dolog, hogy kerüljük a pályát övező betonfalat” – mondta a csapatfőnök, René Münnich.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
9 ÓRA
A WTCC-s bemutatkozás elég jól sikerült a csapatnak Monzában – Marc Basseng úgy lett negyedik a második futamon, hogy csak méterekkel maradt el Gabriele Tarquini Hondájától, és ezzel a dobogótól.  Rob Huff két szép felzárkózást mutatott be a mezőny végéről indulva, mindkétszer bejutott a legjobb tízbe (hatodik és tizedik helyen). Az összesítettben Basseng a hetedik helyen áll, Huff pedig jelenleg a tizedik. Az istálló harmadik a privát csapatok értékelésében.
“Szeretnénk a monzai jó teljesítményünkre alapozni. Reméljük nem lesz semmiféle balesetünk az időmérőn, és az egész hétvége folyamán ott tudunk lenni az élbolyban” – tette hozzá Münnich.
A csapat a monzai esős versenyek után azonnal megkezdte az autók felkészítését Marrakeshre.
“Fontos, hogy találjunk egy olyan beállítást, ami jó az utcai pályára, és nem okoz gondot a nagy melegben sem. Szeretnék minél több pontot szerezni, ezért a legfontosabb, hogy be tudjam fejezni mindkét futamot” – mondta Marc Basseng, az All-Inkl.com Racing pilótája és menedzsere.
A címvédő Rob Huff szintén nagyon várja már a hétvégét.
“Alig várom, hogy ismét autóba ülhessek, és minél jobb eredményeket hozhassak a csapatnak” – jegyezte meg Huff.
A hétvége egy 30 perces pénteki teszttel indult volna Marrakesh-ben, de ezt a viharos időjárás miatt törölték, így legközelebb szombaton, magyar idő szerint 11:00-kor ülhetnek autóba a versenyzők.
Fotó: WTCC Media
Fordította: Lacah
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05