A TCR Europe címvédője, Mehdi Bennani nyerte a második szlovákiaringi futamot az idén debütáló Hyundai Elantra N TCR-el, ami a típus első európai győzelme volt egyben.
A WTCR-t is megjárt marokkói indulhatott az élről, és sikerült is megőriznie a vezetést, ám a hajrára megkapta az első futamot megnyerő Mikel Azconát. A spanyol nem feltett kérdések számáról ismert, ám Bennani kitartott.
Érdekesség, hogy bár az afrikai pilóta tavaly bajnok lett, most először győzött a TCR Europe-ban. Azcona ért be másodikként (a kilencedik kockából indulva), a harmadik helyet pedig Nestor Girolami tesója, Franco hozta el.
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22
Bennani sikere nekünk azért is fontos, mert Michelisz Norbi is ezzel az autóval versenyez majd a néhány hét múlva rajtoló WTCR szezonban.
A Zengő Motorsport Cuprájával Dani ezúttal nem rajtolt akkorát, mint szombaton, de nem is indult rosszul. Az egyes kanyarban visszacsúszóFelice Jelminit sikerült megelőznie, ám a parádésan kezdő, és a külső ívet végig zseniálisan megautózó Azcona megelőzte, így az ötödik helyen állt, amikor elült a rajt utáni por.
A Bennani, Girolami, Gavrilov, Azcona, Nagy Dani ötös fokozatosan elszakadt a többiektől, és jó volt látni, hogy a magyar pilóta hozta az élmenők tempóját. Párszor megszorongatta Gavrilovot az Audiban, de annyival nem volt gyorsabb nála, hogy meg is előzze.

Nagy Dani, TCR Europe, 2021

Fotó: From Official Website

Nagy Dani tehát végül egy harmadik és egy ötödik hellyel zárta a szlovákiai vendégszereplést, amivel ő és a Zengő Motorsport is elégedett lehet. Hogy mit hoz számukra a jövő, egyelőre még kérdéses, de ez a hétvége is jól mutatja, lenne értelme a folytatásnak.
Ha lemaradtál róla: EREDMÉNYEK
.
A TCR Europe május utolsó hétvégéjén folytatódik a Paul Ricardon, de mindenki emlékezzen: Nagy Dani és a Zengő Motorsport megállapodása csak a Szlovákiaringre szólt, tehát nem magától értetődő, hogy ott lesznek-e a francia pályán.
IDE KATTINTVA feliratkozhat az Eurosport Túraautó hírlevelére, és biztosan nem marad le róla, ha valami fontosról írunk.
WTCR
Nagy Daninak a kvali után akár a dobogó is elérhető Szlovákiában
08/05/2021 10:23
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
06/05/2021 17:30