A Citroen érkezésének ténye valószínűleg kevesekben okozott nagy meglepetést, elég komoly felvezetést kapott a dolog, közel egy éven keresztül pletykáltak róla. Az viszont már sokkal érdekesebb volt, hogy Portóban Yves Matton úgy nyilatkozott, már júliusban megkezdik az új autó tesztelését.
A Citroen nem rendelkezik tapasztalatokkal az S2000-es túraautók terén, bár a raliban szerzett információk kétségkívül segítik majd a francia márkát. De még a legtapasztaltabb gyártó sem képes összehozni néhány hónap alatt egy vadonatúj versenygépet, úgyhogy biztosra vehető, hogy Citroen Racing már jóval a hivatalos döntés megszületés előtt elkezdett dolgozni az autón.
Sőt, most már nem csak biztosra vehető, hanem tuti.
WTCR
HIVATALOS! Négy autóval tér vissza idén a Zengő Motorsport a WTCR-be
12 ÓRA
"A csapat nem várta meg a program jóváhagyását, már korábban indította a munkát az autón. Nem most kezdünk a nulláról, és már nagyon várom, hogy először pályára gurulhassak az új géppel" - mondta a márka sztárja, Sebastien Loeb néhány nappal a bejelentés után.
Mindez két lehetőséget feltételez. Az egyik, hogy már hónapokkal ezelőtt megszületett a döntés, csak mostanáig vártak a nyilvánosságra hozással. A másik, hogy a Citroen Racing tulajdonképpen kockáztatott, annak reményében, hogy végül csak meglesz a jóváhagyás.
Akárhogy is volt, a lényeg, hogy a Citroen végül zöld utat adott a programnak, és júliusban megkezdődhet a tesztidőszak.
Az már egy másik kérdést, hogy vajon egy nagyon átmeneti, vagy egy véglegeshez közeli változatot gurítanak pályára az első teszten.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Újabb két Hyundai csatlakozik a WTCR mezőnyéhez
17 ÓRA
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21