A TouringCarTimes értesülése szerint a WTCC-t szervező Eurosport Events nem hosszabbította meg Marcello Lotti szerződését, így a bajnokság általános menedzsere kilenc év után távozik a sorozat éléről. Az Eurosport Events 2017-ig rendelkezik a bajnokság jogaival, és hamarosan új vezetőt neveznek ki a WTCC irányítására.
A TCT úgy tudja, rövidesen hivatalos bejelentést tesznek az új menedzsment pontos felépítéséről, és valószínűleg a francia cég egyik jelenlegi munkatársa veszi át az olasz helyét.
Marcello Lotti ralinavigátorként kezdte autósportos pályafutását, majd 1999-ben az egyik BMW-s csapat vezetőjeként átvette az Olasz Superturismo bajnokság irányítását, és azon nyomban felvette a kapcsolatot az FIA-val, hogy létrehozza az SuperTouring Európa-bajnokságok. A kontinentális sorozat 2002-ben vezette be az S2000-es szabályokat (TC3, szívó 2.0l), és ekkor vette fel az ETCC nevet.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
3 ÓRA
2005-ben ebből alakult meg a Túraautó Világbajnokság, amelyet az első pillanattól kezdve Lotti irányított. Az első híradások egyelőre nem indokolták az olasz vezető távozását, pedig meglehetősen furcsa az időzítés.
Lotti kifejezetten fontos szerepet játszott az hamarosan debütáló új TC1-es szabályrendszer megalkotásában, amelynek köszönhetően 2009 után először újra három gyári csapat vesz részt a WTCC-ben. A sorozat történetének legjelentősebb átalakítása szépen halad, jelen állás szerint közel 20 új autó szerepel majd a 2014-es évadban.
Ebből 11-et a Honda, a Lada és a Citroen gyári csapata indít, a többit pedig két privát alakulat, az RML (Chevrolet Cruze) és az Onyx Race Engineering (egyelőre ismeretlen típus) adja.
Lotti távozása nem egyszerű "fejcsere" a bajnokságban, a WTCC Blog információi szerint mélyreható átszervezés várható a menedzsmentben.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00