A 2020-as évvel együtt a Túraautó Világkupa által elindított #RacetoCare jótékonysági program is lezárult, és a WTCR elérte a kitűzött célt: összesen 100.000 euró, azaz közel 36 millió forint adomány gyűlt össze.


A pénzt olyan kórházak között osztották szét, melyek a bajnokság által érintett országokban működnek, és fontos szerepet töltenek be a koronavírus-járvány elleni küzdelemben. 
A program keretében a Túraautó Világkupát szervező Eurosport Events 1 eurót adományozott minden időmérő edzésen megtett kilométer után, és ehhez tették hozzá felajánlásaikat a WTCR pilótái illetve csapatai. 
WTCR
Fejlesztési lehetőségért vált márkát Tassi Attila új csapata
2 ÓRÁJA
A promóter előzetesen 100.000 euró adomány összegyűjtését tűzte ki célul, amit sikerült is elérni. Az összeget a WTCR fordulóinak megfelelően hat különböző kórház között osztották szét. 
Zolder - UZ Leuven University HospitalNordschleife - Maria-Hilf Hospital, DaunSzlovákiaring - Dunaszerdahelyi Kórház (Dunajská Streda Hospital)Hungaroring - Bajcsy-Zsilinszky KórházMotorland Aragon 1 - Hospital Comarcal de AlcañizMotorland Aragon 2 - Instituto de Investigacion Sanitaria Aragón

WTCR-care-plakat.png

Fotó: Eurosport

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az adományból a Bajcsy kórháznak 16.667 euró, azaz nagyjából 6 millió forint jutott. 
"Végig az volt a célunk, hogy ha végre újra lehet versenyezni a karantén időszak után, akkor azt egyértelmű céllal tegyük. Kétségünk sem volt azzal kapcsolatban, hogy az egészségügyi dolgozók támogatása az első számú feladat. Hihetetlen nagy munkát végeznek a Covid-19 elleni harcban, és az ilyen elkötelezett emberek nélkül nem lett volna nemzetközi motorsport a tavalyi évben" - fogalmazott Francois Ribeiro, az Eurosport Events vezetője. 
"100.000 euró összegyűjtése volt a célunk, hogy ezzel mi is visszaadjunk valamit. A összes egész éves nevező által megtett minden egyes időmérős kilométer után egy eurót adományoztuk, majd ehhez hozzátettük a WTCR-versenyzők felajánlásait. Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült elérni a célunkat."
"A koronavírus elleni csatát viszont még nem nyertük meg, ezért a WTCR-család továbbra is támogatja az FIA #PurposeDriven kampányát, és még a 2021-es szezon rajtja előtt bejelentjük a WTCR Care program újabb kezdeményezését."
Az idei Túraautó Világkupa-szezon a szokottnál valamivel később rajtol, a Hungaroringre tervezett idénynyitó május közepére kapott időpontot. Ennek oka, hogy a szervezők bíznak benne, a tavasz végén már lehetőségük lesz helyszíni nézőket is fogadni. 
WTCR
Eldőlt! A hibrid technológia felé fordul a TCR-kategória is
17/01/2022 11:00
WTCR
Tassi Ati idén csapatot vált a WTCR-ben
14/01/2022 09:31