FIA WTCR

Eldőlt: Itt a WTCC jövője!!!

Eldőlt: Itt a WTCC jövője!!!
By Eurosport

The 07/12/2017 at 14:42Updated The 07/12/2017 at 15:22

A Motorsport Világtanács jóváhagyta WTCC 2018-tól kezdődő új korszakának sarokszabályait. Van pár nagyon érdekes...

Hónapok óta ment a találgatás, az elmúlt néhány héten pedig már a szivárogtatás, ám vége a bizonytalanság időszakának. Az FIA Motorsport Világtanács mai ülésén hivatalosan is jóváhagyták mindazt, amit a Nemzetközi Szövetség, az Eurosport Events és Marcello Lotti cége, a WSC Ltd. végtelennek tűnő munkával összegyúrt.

Íme tehát a Túraautó Világbajnokság rövid távú, jelen állás szerint a következő két szezonra érvényes jövője.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a megállapodás értelmében a bajnokság kénytelen lesz nevet változtatni, WTCC-ről WTCR-re. A sorozat teljes neve így hangzik: WTCR – FIA World Touring Car Cup, azaz a TCR kategóriára váltás miatt a bajnokság ideiglenesen elveszíti világbajnoki besorolását. A WTCC márkanevet már csak a december 8-ai FIA gáláig használják.

A promóter továbbra is az Eurosport Events lesz, a technikai- és sportszabályok betartását pedig az FIA felügyeli. Ez azért fontos, mert értesüléseink szerint a TCR International Series-ben meglehetősen sok, nehezen értelmezhető módosítás történt év közben is, ahogy éppen a bajnokság pillanatnyi érdeke megkívánta. A naptár minimum kilenc, maximum 11 versenyből áll majd, a cél viszont egy 10 fordulós program összeállítása.

A mezőny:

A WTCC Blog úgy tudja, elég sokáig zajlott az egyeztetés, hogy hány főben maximalizálják az indulók létszámát. Erre a tengerentúli versenyek, és egészen pontosan a szállítás korlátai miatt van szükség. Eredetileg állítólag 30 autó szerepelt a napirenden, végül azonban néggyel kevesebb lett. 2018-ban tehát maximum 26 állandó indulója lehet a WTCR-nek, amit minden fordulóban megtoldhatnak két helyi szabadkártyás versenyzővel.