Bende Imi barátunktól kaptuk az információt, hogy a svéd Nika Racing (mostanában Chevrolet Motorsport Sweden) árulja Rickard Rydell Chevy Cruze-át a Race Car Direct-en. Az autót a gyári kocsikhoz hasonlóan az RML építette, és szezon elején megkapta a legújabb fejlesztéseket. Idén indult az első WTCC fordulón Monzában, ahol Rydell az első futamon negyedik, a másodikon tizedik lett.
A 45 éves svéd idén ezzel az autóval szerepelt az STCC-ben, ahol második lett, a Chevrolet viszont megszerezte a gyártók bajnoki címét. Nicklas Karlssonék jelentős mennyiségű tartalék alkatrésszel árulják a kocsit, árat viszont nem tettek közzé az interneten. Még csak pontatlan infót is nehéz szerezni arról, hogy mennyibe kerülhet egy friss Chevy, de ha abból indulunk ki, hogy egy SUNRED SR León ára nem hivatalosan 1 millió euró környékén van, akkor lehet tippelni... :)
Mivel az autóban 1.6 turbó motor van, viszonylag kevés valószínű forgatókönyv létezhet a Cruze számára. Jelenleg két komoly bajnokság létezik, amelyben ilyen autók versenyezhetnek, de jövőre valószínűleg már csak egy lesz. Az STCC-be idén a Chevrolet még bekönyörögte az 1.6 turbót, ám jelenleg is folynak a tárgyalások a két skandináv túraautó bajnokság (STCC és TTA) egyesítéséről, és egyelőre úgy tűnik, jövőre már a TTA-ben futó sziluettautók alkotják majd a közös mezőnyt. Valószínűleg ezért került eladósorba Rydell autója is.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
EGY NAP
Szóval az egyetlen valószínűnek tűnő verzió, hogy aki megvásárolja, az a WTCC-ben fog menni vele. Figyelünk, aztán majd meglátjuk, jelen körülmények között ugyanis nem olyan egyszerű eladni egy ilyen piszok drága kocsit. Viszont az sem gyakori, hogy egy ilyen technika eladósorba kerül, hiszen jelenleg nem kell sok kéz ahhoz, hogy valaki összeszámolja, hány 1.6 turbós S2000-es túraautó van a világon. Ha most véletlenül kiszakadna egy tömött pénztárca Magyarországon... :D
Tovább a hirdetéshez.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22