Nykjaer_Mar_Chevrolet

Fotó: Eurosport

Újabb ismerős autó tűnt fel az egyik legnagyobb használt versenygépekkel foglalkozó nemzetközi portálon, a svéd NIKA Racing szeretne megválni a tehénszínűre festett 1.6 turbós Chevrolet Cruze-tól.
Az autó veretes előtörténettel rendelkezik, 2013-ban gyártói- és csapatbajnoki címig repítette a Rickard Rydellel és Michel Nykjaerrel felálló istállót (Chevrolet Motorsport Sweden név alatt) a Skandináv Túraautó Bajnokságban. 2013-ban áthozták a WTCC-be, ahol Nykjaer három futamot nyert vele, és hatszor állt a dobogón.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
EGY NAP
Akár az összetett második hely és a Yokohama kupa győzelem is elérhető lett volna a dán számára, ha anyagi okokból nem kell kiszállnia három fordulóval a szezon vége előtt.
A 2011/2012-es RML specifikáció szerint épült autót a svédek azóta felújították, és most szeretnének túladni rajta, hogy minél hamarabb véglegesíthessék a 2014-es programot.
"Jelenleg is gőzerővel dolgozunk pár 2014-es lehetőségen, és nagyon remélem, hogy ott leszünk a mezőnyben. Szeretnénk hosszabb távra biztosítani a csapat jövőjét" - mondta a WTCC Blognak Nicklas Karlsson, a NIKA Racing vezetője.
A hirdetésből az is kiderül, hogy a NIKA elsősorban az ETCC-ből vagy a CTCC-ből (kínai bajnokság) számít érdeklődőkre.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22