Weber_Prt_szep

Fotó: Eurosport

Ismét találkozhat egymással a Zengő Motorsport két korábbi BMW-je, igaz a pályák helyett a használt versenyautó oldalakon futhat össze két sokat megélt 320 TC. Azt már korábban megírtuk, hogy Stefano D'Aste csapata árúba bocsátja Michelisz Norbi 2011-ben és 2012-ben használt autóját, nemrég pedig azt is megtudtuk, hogy Gabi Bömbije és átadólistára került.
A második zengős BMW-t, amellyel 2011-ben Kristian Poulsen privát bajnok lett, a francia ANOME csapat vásárolta meg tavaly tavasszal, és Monzában rajthoz is álltak vele, amolyan kísérleti futamként. Nem is ment rosszul a bemutatkozás, az Andros Trophy új királya, Jean-Philippe Dayraut élete első WTCC-s versenyén 11. lett az abszolút esélytelennek tartott BMW-vel.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
8 ÓRA
Az eredményes kezdést azonban nem követte folytatás, több versenyen már nem állt rajthoz az ANOME, Dayraut pedig a GT Openben és a Ralikrossz EB-n tűnt fel. A télen aztán a francia ötödször is bajnok lett az Andros Trophy jégrali bajnokságban, azaz már félúton jár Yvan Muller rekordja, a 10 győzelem felé.
A WTCC viszont teljesen lekerült a versenyző és a csapat napirendjéről, mi több, az autótól is megválnak.
"Sajnos az ANOME biztosan nem lesz tagja a 2014-es WTCC mezőnynek. Áruljuk az autót, mivel továbbra sem sikerült megállapodni a BMW Motorsporttal a TC2-es géposztályban való indulásról" - mondta a WTCC Blognak Nicolas Boillot, az ANOME csapatmenedzsere.

Dayraut_bmw_general

Fotó: Eurosport

Ez a rövidke mondat érdekes kérdéseket vet fel. Egyelőre nagy a csend a TC2 körül, ám biztosan sokan emlékeztek még arra, hogy bizonyos mértékű teljesítmény növelésről volt szó korábban. Sőt, azt is mondták, hogy megpróbálják úgy átalakítani a TC2-es autókat, hogy az új Yokohama gumikat is használhassák.
Erre mondta azt korábban a BMW Motorsport, hogy az ő szérialapú 1.6 turbós motorjukból egy göthös kiscsikót sem lehet már kipasszírozni, de ha lehetne sem szívesen költenének többet a WTCC-s autóra. Ha tehát tényleg lesz teljesítménynövelés a TC2-esek között, akkor a bajor márka számára nem lesz maradás a kis géposztályban sem.
Ez érzékenyen érinthet néhány csapatot, hiszen információink szerint az Engstler Motorsport és a Wiechers Sport is TC2-es BMW-kkel indulna idén a Yokohama kupában. Nekik problémát jelenthet az is, hogy a BMW-s csapatok kvázi kapcsolattartója eddig az ex-gyári ROAL Motorsport volt, amely azonban 2014-ben Chevrolet-re vált. Egyelőre tehát jóval több a kérdés mint a választ, ám igyekszünk felgöngyölni az ügyet.
Fotó: WTCC Media
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05