Kubica_citroen

Fotó: Eurosport

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Citroen szerepet szán Robert Kubicának a jövőre induló WTCC-s programjában, a francia márka sportrészlegét irányító Yves Matton legutóbb már igen konkrétan fogalmazott a kérdésben.
A korábbi F1-es pilóta 2011-es súlyos balesete után idén kezdett el komolyabban versenyezni, és az év eleji bukások ellenére inkább elképesztő gyorsaságával hívta fel magára a figyelmet az ERC-ben és a WRC-ben is.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Egyelőre bizonytalanok a jövő évi tervek, ám Kubica egyértelműen a ralisportban képzeli el a folytatást, és a Citroen is csak részleges szerepet szánna neki a WTCC-s programban.
"Ha közösen folytatjuk a raliban, akkor mindenképpen meg fogom kérni, hogy egy vagy két futamon álljon rajthoz a WTCC-ben is" - fogalmazott Matton az Autosportnak.
"Semmiképpen nem szeretné az egész bajnokságot teljesíteni, de szívesen segítene nekünk a tanácsaival és a tapasztalatával."

Citroen_muller_teszt_4

Fotó: Eurosport

Kubica jelenleg vezeti az összetettet a WRC 2 kategóriában, és jó esélye van arra, hogy már Spanyolországban bajnok legyen. Azt követően pedig valószínűleg még idén tesztelheti a C-Elysée S2000-et.
"Egyelőre még egy teszten sem vett részt, de az év elején kötött megállapodásunk benne van, hogy kipróbálhatja a WTCC-s autót. Nagyon remélem, hogy erre még az idei évben sor kerülhet" - zárta Matton.
Egyelőre még nagyon korai lenne arról beszélni, hogy mely futamokon állhatna rajthoz Kubica, ám ha a rajongók érdekeit is figyelembe veszik, akkor a Hungaroring nagy eséllyel köztük lehet. Még az F1-es időszakban ezrével érkeztek a lengyelek Magyarországra első számú kedvencük miatt.
Fotó: Kubica.pl
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21