Miss_Yokohama_Prt

Fotó: Eurosport

Bár a Citroen már két komolyabb teszten is túl van az új C-Elysée S2000-el, az a fotókon is jól látszott, hogy egyelőre még nem a jövő évre készített szélesebb és nagyobb átmérőjű gumikkal próbálgathatta az autót Yvan Muller és Sebastien Loeb.
A Yokohama, amely 2015-ig hosszabbított a WTCC hivatalos gumiszállítójaként, egyelőre visszatartja az következő szezonra gyártott abroncsokat, és csak akkor teszi elérhetővé őket, ha valamennyi érdekelt gyártó elkészül a 2014-es autóval.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
"Nagyon örülünk a Yokohama döntésének, ez volt a lehető legsportszerűbb választás. Ha az új gumikat is megkapták volna, még komolyabb hátrányba kerültünk volna a Citroennel szemben, ezért addig várnak, amíg mindenki készen nem lesz" - mondta William De Braekeleer, a Honda Europe Motorsport vezetője az Autosportnak.
Ian Beveridge, a Yokohama WTCC-s mérnöke korábban úgy nyilatkozott, elképzelhetőnek tart egy kollektív gumitesztet, amelyen valamennyi gyártó egyszerre, azonos körülmények között ismerhetné meg az új terméket. A szakember április végén még az ősz közepét jelölte meg legvégső időpontnak, ám azóta tudjuk, hogy a Honda például csak a jövő év elejére készül el az új autóval.
2014-ben az autók teljesítménye nagyjából 30%-kal nő, ezért van szükség a szélesebb és nagyobb átmérőjű gumikra. Michelisz Norbi néhány hónapja honlapunknak azt mondta, szeretné, ha a gumikopás a jövőben is fontos tényező lenne a WTCC-ben.
"Azon múlhat sok, hogy milyen keveréket készít a Yokohama. Én annak örülnék, ha továbbra is oda kéne figyelni a gumikopásra, mert ez egy plusz taktikai elemet jelent a versenyben. Nem szeretném, ha túl könnyű lenne beosztani a gumikat. Remélem, a nagyobb mérethez az eddiginél kicsit lágyabb keverék társul majd, és akkor ez a változó is megmaradhat” - mondta Norbi a WorldTouringCars-nak.
Fotó: WTCC Media (a képen Miss Yokohama "dolgozik")
Írta: Lanti
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21