Mindenek előtt fontosnak tartjuk leszögezni, hogy a jelenlegi nemzeti és nemzetközi helyzet annyira változékony, hogy egy hónapra előre is bolondság biztosat állítani, hát még négyre. Szóval, amiről most írunk, az egy lehetőség, ami ebben a pillanatban (május közepe) valószínűnek tűnik. 


Bár hivatalos bejelentés még nem történt, több forrásból is azt pletykálják, hogy az eredetileg augusztus elejére tervezett F1-es Magyar Nagydíj csúszhat pár hetet, és augusztus 2-a helyett a hónap közepén vagy végén rendezhetik. 
A halasztás logikus lépés lenne, hiszen a kormány döntése értelmében Magyarországon augusztus 15-éig lesznek betiltva az 500 főnél nagyobb létszámú rendezvények, tehát az F1 az eredeti időpontban csak zárt kapuk mögött mehetne.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
Mindez viszont erősen kérdésessé teszi az augusztusi WTCR-fordulót. Nehezen elképzelhető, hogy az F1-es verseny után egyből fogadjuk a Túraautó Világkupa mezőnyét. Ez logisztikailag, a média és a közönség szempontjából is erősen fejfájós mutatvány lenne. Előtte pedig minden a Formula 1-ről szól majd a Hungaroringen, és ennek így is kell lennie.
A WTCR új versenynaptára egyelőre nem ismert, ám az Eurosport Hungary úgy tudja, a promóter és az FIA egy hat vagy hét fordulós tervezetet szeretne beterjeszteni, csupa európai helyszínnel, és döntő többségében olyan pályákkal, ahol egyébként is lett volna idén verseny. Azt már mások is megerősítették.
Az új szezon augusztusban kezdődne, novemberig tarthat, és korábban azt pletykálták, hogy a Hungaroringen indulhat. Ezzel kapcsolatban viszont kételyek merültek fel.
Augusztus 23-a előtt több szempontból sem reális WTCR-futamot rendezni. Egyrészt ebben az időszakban a Hungaroring már a F1-es versenyre fog készülni (ha bejönnek a pletykák), másrészt a kormány döntése miatt csak zárt kapus lehetne a világkupa-futam.
Ez komoly bevételkiesés a hazai szervezőknek, de van, ami ennél is fontosabb. Bármilyen furán hangzik, de nekünk pont az a varázsunk a WTCR szempontjából, hogy itt van a legnagyobb, leghangosabb, leglelkesebb közönség. A Hungaroringen egy nézők nélküli VK-futam majdnem olyan lenne, mintha Spa-ból kivennénk az Eau Rouge-t. 
Nem mondom, hogy végszükség esetén teljesen kizárható egy zárt kapus esemény, de erősen valószínűnek tartom, hogy a promóter és a magyar szervezők is azon lesznek, hogy ezt az eshetőséget elkerüljék. 
És mivel az F1 utáni hétvége tényleg egy logisztikai rémálom lenne, várhatóan marad a további halasztás. Ez esetben viszont nem a Hungaroring nyitná a szezont, és úgy tudjuk, felmerült, hogy inkább az ősz közepe táján jöjjön hozzánk a Világkupa. Amikor - az utóbbi évekből kiindulva - az időjárás sem annyira borzasztó. Egy verseny a kellemes vénasszonyok nyarában elég szimpatikus lehet néző-szempontból is. 
Mindez persze csak fejtegetés, és meg kell várnunk a Motorsport Világtanács által jóváhagyott végleges változatot. Annál is inkább, mert ezekben a furcsa időkben tényleg gyorsan változhatnak a dolgok.
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33