A Bamboo csapat fiatal olasz pilótája, Pasquale Di Sabatino a mezőny egyik igencsak üde (higgyétek el, csajok, tényleg az! J) színfoltja. Kedves, segítőkész, közvetlen, lubickol a WTCC világában. A WSR-ből érkezett, mindössze 24 éves versenyzőnek mondjuk kell is valamivel kompenzálnia eddigi igencsak szerényke teljesítményét; összetettben még nem szerzett pontot, a függetlenek között pedig a 11. helyen áll, Wéber Gábor mögött.
A szezon előtt mindenki azt gondolta, hogy a Bamboos Chevrolet-k nagyon erősek lesznek. Most azonban, így az idény félidejében kimondhatjuk, hogy meglehetősen kiszámíthatatlanok a csapat autói. Te is érzed a hullámzó teljesítményt?
Teljesíteni a WTCC-ben nem könnyű, a pilóták nagyon magas színvonalon versenyeznek. Szerintem a Bamboo az egyik legjobb csapat a függetlenek között. Újak vagyunk egymásnak, sőt, nekem az egész világbajnokság új: ez az első alkalom, hogy túraautót vezetek, ráadásul első kerekes és turbó autóval sem versenyeztem korábban. Így aztán a célom nem lehet más, mint versenyről versenyre jobban teljesíteni. De nagyon jól érzem magam a csapatnál, és ez nagyon fontos.
Hungaroring
A helyszínről nézné a hungaroringi WTCR-hétvégét? Íme a feltételek
10/06/2021 20:20
Ausztriában jó kis versenyed volt, egészen addig, míg egy defekt keresztbe nem húzta az autódat és a számításaidat is. Szinte az összes első kerekes autó hasonlóan járt. Mit gondolsz, meg lehetett volna előzni mindezt, mondjuk egy ideálisabb guminyomással?
Minden verseny előtt próbálunk a legjobb beállítással futni. Sajnos a defekt valóban közbeszólt, a szezon legjobb versenye lehetett volna számomra.
Ha már itt tartunk, mi igaz a pletykából, mi szerint a Chevrolet gyári csapata figyel téged?
Mindig, minden körülmények között meg kell mutatnom, hogy a tapasztalatlanságom ellenére jó versenyző vagyok. Szóval, csak annyit mondhatok, remélem, hogy egy napon a Chevrolet pilótája lehetek
Mik voltak a céljaid az idény kezdete előtt, s változtak-e azóta?
Mivel újoncnak számítok a sorozatban, és meg kellett ismerkednem a technikával. Az évad előtt azt mondtam magamnak: szeretnék minden versenyt befejezni és minél kevesebbet hibázni, emellett amennyit csak lehet, tesztelni, hogy gyűjtsem a kilométereket. Most úgy látom, a teljesítményem alapján reális célkitűzés lehet a legjobb tízbe kerülni a függetlenek között, úgyhogy a hátralévő versenyeken ezt szeretném elérni.
Elégedett vagy a teljesítményeddel?
Alapvetően igen, mert a tempóm minden versenyen egyre jobb. Úgy gondolom, már csak minél több tapasztalatot kell gyűjtenem, de hát tudjuk, hogy ez a keményebb meló.
Élvezted a budapesti utcai parádét május elején?
Nagyon! Esküszöm, eddigi karrierem legjobb napja volt, Budapest pedig a kedvenc európai városom lett. Remélem, több ilyen is lesz még a jövőben nálatok!
Kedvencek:
Zene: az olasz „i POOH”
Színész: Jean-Claude Van Damme
Étel: spagetti
Ital: szénsavas ásványvíz
Kedvenc F1-es pilóta: Fernando Alonso
Nürburgring
Így nem nyerhette meg hazai versenyét Luca Engstler
09/06/2021 07:53
WTCR
Összefoglaló a második nürburgringi futamról - 2021
09/06/2021 07:30