Magyar idő szerint 6:30-kor kezdetét vette a sanghaji WTCC hétvége egy fél órás teszttel, ahol a Michelisz Norbi a 13. helyet szerezte meg a BMW 320TC-vel. A Zengő Motorsport pilótája számára jól indult a gyakorlás, a harminc perc első felében a top5-ben tartózkodott, utána viszont nem tudta tartani a lépést a fokozódó tempóval, és egészen a 19. helyig csúszott vissza. Az utolsó másodpercekben még javított, de így is csak 13. lett, több mint egy másodperc hátránnyal. Mint később kiderült, egy műszaki hiba akadályozta Norbit.
"Egy szenzor meghibásodott a motorban, és emiatt veszített az erejéből az autó. A piros zászlónál Norbi alig tudott bejönni a boxba, amikor megállt, nagyon betegen dadogott a motor, és lángcsóvák csaptak ki a kipufogóból. A BMW Motorsport mérnöke gyorsan elvégzett egy diagnosztikát, és szerencsére hamar kiderült, hogy egy érzékelő adta meg magát. Azóta ezt kicseréltük, a teszten viszont már nem volt lehetőségünk a javításra" - mondta Zengő Zoltán, csapatfőnök a Túraautó Hírblognak.
A csapat emellett a gumikkal is igyekezett spórolni. A jól ismert szabály (három szett új, és két szett használt) csak az első szabadedzéstől érvényes, a pénteki tesztekre mindenki annyi abroncsot vásárol a Yokohamától, amennyit csak akar. A csapatok nagy része fel is tette az új gumikat, Norbi viszont végig használtakon ment.
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
EGY ÓRA
"Tetszik a pálya, gyönyörűek a létesítmények, viszont nem könnyű itt vezetni, van pár nagyon trükkös kanyar. A hosszú egyenesek miatt sokat számít a motorerő, és nagy jelentősége lesz a szélárnyéknak. Most jól jönne egy csapattárs, akivel össze tudunk dolgozni az időmérőn, így viszont marad az, hogy az ellenfelektől kell szélárnyékot lopni. Ma kipróbáltunk bár beállítási variációt, de a szenzorhiba és a használt gumik miatt még nem tudjuk pontosan, hol állunk a többiekhez képest. Holnap már mindenki ugyanolyan állapotú abroncsokkal fog menni, és akkor tisztább lesz a kép" - tette hozzá Michelisz Norbi.
A teszten nem Norbi volt az egyetlen BMW-s, aki küszködött, Stefan D'Aste például az idő kétharmadát a boxban volt kénytelen eltölteni. A legjobb BMW-s Tom Coronel lett, Ő hetedikként zárt, négytizedes hátránnyal. Bennani 1.2-t, D'Aste 1.3-at, Franz Engstler pedig 1.8 másodpercet kapott, azaz egyelőre nem áll túl jól a bajor márka szénája. De ahogy Norbi is mondta, valós képet csak holnap kapunk az erőviszonyokról. A csapat egyébként jó hangulatban készül a szombatra, bár megint volt egy kis zűr az utazásnál.
"Sajnos ismét eltűnt pár csomag, de azóta sikerült megoldanunk a problémát. A szállásunk kiváló, és a komoly távolság ellenére egész jó ment az átállás, nem vagyunk nagyon fáradtak. Inkább izgatottan várjuk a holnapot" - zárta Zoli.
A szombati program magyar idő szerint 1:40 perckor kezdődik az első szabadedzéssel, amit 4:20-kor követ a második. Mindkét eseményről élő közvetítés lesz az Eurosport Playeren. Az időmérő 8:30-kor indul, és ezt már az Eurosporton követhetitek nyomon, természetesen élőben.
FONTOS! Kérlek csatlakozz a Túraautó Hírblog Facebook Csoportjához ITT.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32