Honda_teszt_valencia_5

Fotó: Eurosport

Hivatalos információnk egyelőre nincs a dologról, ám a valenciai sajtókonferencián elhangzott egy érdekes mondat Francois Ribeiro, az Eurosport Events motorsport menedzserének szájából, amit elég nehéz lett volna félre érteni.
A sajtó képviselői többek között a lehetséges új gyártókról faggatták a WTCC első emberét, valamint arról, mennyire elégedett a 2014-es mezőnnyel és a 16 TC1-es autóval.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
9 ÓRA
"Ha egy évvel ezelőtt valaki megkérdezte volna, hány TC1-es autóval lennék elégedett az idei szezon elején, őszintén bevallom, maximum tízet mondtam volna. Most pedig 16 szerepel a nevezési listán, ráadásul az év második felében jön egy negyedik Citroen, és szinte biztos, hogy érkezik egy ötödik Honda is" - idézi Ribeirot a 'Motor y Racing'.
Mondom még egyszer, hivatalos információt egyelőre nem kaptam erről, de dolgozom az ügyön. Addig pedig jöhet kedvenc szórakozásom, a találgatás.
Néhány hete hallottam innen-onnan, hogy a tavalyi évvel ellentétben idén a prototípust is használni fogják a Hondánál, mivel teljesen esélytelen volt, hogy összesen öt autóval készüljenek el április közepére. Ha minden igaz, Gabriele Tarquini a szezon első néhány futamán a prototípussal fog versenyezni, mielőtt megkapná a végleges autóját.
Megérzésem szerint, ha elkészül Tarquini Civic-je, a prototípus akkor is maradhat, és így nőhet ötre a TC1-es Hondák száma. Ha igazam van, az lenne a logikus, ha a NIKA Racing kapná az autót, amely egy TC2-es Hondával kezdi meg az idei évet. Velük kapcsolatban már korábban is az volt az érzésem, hogy hosszabb távra állapodtak meg a japánokkal.
Meglátjuk...
Fotó: Honda Racing
[ad#2]
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05