Három hely már elkelt a WTCR-ben az Audi Sport kizárólagos partnereként induló Comtoyou Racingnél, egy viszont még kiadó, és van egy nem teljesen megalapozatlan tippünk arra, ki lehet a befutó.


Az idén debütáló második generációs Audi RS 3 LMS TCR-ből kettőt a gyári pilótaként érkező Fred Vervisch és Nathanael Berthon vezet majd, a harmadikat pedig Tom Coronel foglalta le magának, aki második évét kezdi a német márkával.
A Comtoyou Racing korábban már leszögezte, a két gyári versenyző mellé két ügyfélpilótát ültetnek majd, és most van egy olyan érzésünk, hogy a második igen különleges "ügyfél" lehet. Erős a gyanúnk, hogy a befutó a csapattulajdonos fia, Nicolas Baert lesz.
WTCR
Yvan Muller: ha brutális BoP-t kapsz, arra csak ez a megoldás
3 ÓRÁJA
Begin Mailchimp Signup Form#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; width:100%;} /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */End mc_embed_signup
A 19 éves belga srác tavaly kezdett el túraautózni, és egyből harmadik lett a TCR Europe-ban. Emellett szabadkártyásként a WTCR-ben is bemutatkozott, és harmadik futamán a 11. helyen intették le a Motorland Aragonon. 
Toxikus gyanakvásunk azért terelődött Baertre, mert a Comtoyou Racing nemrég bejelentette, a srác egy Toyota GT86-tal rajthoz áll az NLS (régi VLN) sorozat első három állomásán. Eredménykényszer nincs, cél kizárólag a tapasztalatszerzés. 
Az NLS az a bajnokság, melynek minden futamát a Nordschleifén rendezik. Azon a pályán, amellyel az idei WTCR-szezon indul, és ahol minden más helyszínnél nagyobb a pályaismeret jelentősége. Ráadásul pont az első három forduló előzi meg a Világkupa-nyitányt. 
Jelenleg három olyan nagy nemzetközi esemény van, melynek keretében valaki a Zöld Pokolban versenyezhet: az NLS, a 24 órás és a WTCR. Szóval ha Baert elindul három NLS-futamon, kimondottan tapasztaltszerzés céljából, az két dolgot jelenthet. Az egyik, hogy idővel rajthoz állni a Nürburgring 24-n, a másik, hogy idén fellép a WTCR-be, és nem a nulláról akar kezdeni a Nordschleifén. 
Egy TCR Europe második hellyel, WTCR szabadkártyás indulással, és az édesapja csapatával a háta mögött nekünk inkább a második opció tűnik valószínűnek. És nem ő lenne az első WTCR pilóta, aki az NLS-ben készül fel a szezonra. 
Mint mindig, most is fontosnak tartjuk leszögezni, hogy ez mindössze spekuláció, a csapat egyelőre semmit nem árult a negyedik versenyzőről. De ha netán bejön a tippünk, jó kérdés, mi lesz Gilles Magnus sorsa, aki tavaly megnyerte az újonc bajnokságot a Comtoyou-val. Nagyon várjuk a bejelentést. 
Sochi
Újabb hírek a kórházba került Tiago Monteiro állapotáról
TEGNAP 14:01
Sochi
Yvan Muller: Azcona megértő volt, mert vele is történt már hasonló
01/12/2021 14:39